Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:431416
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 19.10.2016.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Svarīgs fakts ir arī tas, ka puisēnam ir spēja paredzēt, ka māte atgriezīsies, līdz ar to viņš nebaidās māti palaist prom. Tas arī izpaudās novērojuma gaita, kad māte pēc novērojuma pirmā posma aizgāja uz citu istabu, puisēns tikai sākumā nedaudz satraucās, bet pēc tam mierīgi turpināja spēlēties. Ik pa laikam uzmanot un pavērojot mātes esamību blakus istabā, bērns nodrošināja pagātnes reproducēšanu, jo spēja salīdzināt pagātni ar tagadni un paredzēt nākotni. Tas nozīmē, ka bērns spēj paredzēt, ka māte atgriezīsies.
Vērtējot puisēna attiecības ar vecākiem radās secinājums, ka bērnam ir viena veida attiecības ar māti un otra veida attiecības ar tēvu. Tā kā bērns lielāko daļu laika pavada kopā ar māti, tad novērošanas laikā bija skaidri redzams, ka māte ir galvenā persona, kas bērnu uzmana, nepieciešamības gadījumā sarāj un arī veic galvenos audzināšanas darbus. Savukārt, tēvs, kurš bērnam velta tikai divas dienas nedēļā ir kā rotaļu biedrs un izklaides persona. Tēvs mijiedarbībā ar bērnu nepaaugstināja balsi, kā arī ļāva bērnam darīt to, ko viņš vēlās. Tas starp bērnu un tēvu, iespējams, rada ļoti pozitīvas un vieglas attiecības, atšķirība no mātes, kas atļaujas arī pateikt stingrākā balsī aizrādījumus. Tomēr neskatoties uz to, ka bērna un tēva attiecības šķietami ir ļoti pozitīvas, bērnam māte ir daudz stabilāka piesaistes persona. Tā kā puisēnam ir tikai divi gadi un seši mēneši, tad viņam joprojām ir nepieciešama drošības sajūta, fizisks un emocionāls atbalsts, kā arī regulāras rūpes. To ikdienas nodrošina māte, kas ir kopā ar bērnu, līdz ar to arī puisēns stresa, baiļu vai draudu brīdī prioritāri izvēlas māti. To pierādīja arī novērojumi, kad pirmo reizi ieraugot novērotāju bērns skrēja pie mātes un slēpās aiz mātes kājām, nevis tēva. Tā pat arī interesants ir fakts, ka puisēnam svarīgāks ir mātes viedoklis, jo ik reizi kad viņš izdara kaut ko jaunu vai netipisku, tad vēro mātes reakciju. Tas arī ļauj secināt ka puisēna mijiedarbība ar māti ir ciešāka un veido bērnam drošo pamatu.
Analizējot bērna temperamenta dažādas dimensijas, var secināt, ka puisēna aktivitātes līmenis ir vērtējams kā aktīvs. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация