Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:442107
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 22.11.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Фрагмент работы

Plaušu vēzis un HOPS.
Ticis atklāts, ka THC samazina plaušu audzēja attīstību par 50% un ievērojami samazina tā tālāko izplatību. Pētījumi tikuši veikti gan uz pelēm, gan in vitro. Pētnieki uzskata, ka THC varētu tikt plaši izmantots vēža ārstniecībā.
Marihuānas smēķēšana nepalielina iespēju saslimt ar plaušu audzēju vai kakla un galvas ļaundabīgiem audzējiem, pat ne tad, ja marihuāna tiek lietoti ļoti daudz.
Jo vairāk tabakas cilvēks izsmēķē, jo lielāka ir iespēja saslimt ar plaušu vai citiem audzējiem. Tomēr cilvēki, kas smēķēja marihuānu vairāk, nebija nemaz pakļauti riskam saslimt, salīdzinot ar tiem, kas smēķēja mazāk vai nesmēķēja nemaz. Riska iespēja saslimt ar plaušu audzēju smēķējot marihuānu ir zem 1.0, kas norāda to, ka marihuānas smēķēšanai nav nekāda sakara ar elpošanas sistēmas audzēju veidošanos. Savukārt, tabakas smēķētājiem risks saslimt ar plaušu vēzi ir 21 reizes lielāks.
Tetrahidrokanabinols (THC), kas ir marihuānas dūmu sastāvā var veicināt apoptozi, izraisot šūnu bojāeju vēl pirms tās ir paspējušas izveidot ļaundabīgas mutācijas.
Smēķējot tabaku un marihuānu risks saslimt ar elpošanas sistēmas audzējumiem un HOPS ir ļoti augsts, tomēr smēķējot tikai marihuānu paaugstināta riska pakāpe neveidojas. Smēķējot tikai marihuānu risks saslimt ar HOPS nepastāv.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация