Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:468823
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 05.01.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Itālija (Italia), Itālijas republika (La Republica Italiana) valsts Eiropas dienvidu daļā. Robežojas ar Šveici, Franciju, Austriju; austrumos – Adrijas un Jonijas jūra, rietumos – Tirēnu un Ligūrijas jūra. Krasta līnija ir 7,4 tūkstoši kilometru. Itālijai pieder Sicīlija, Toskānas arhipelāgs, Lipāru, Egadu, Poncas salas un vēl daudz sīkas salas. Itālijas teritorijā atrodas divas pundurvalstis – anklāvi – Sanmarīno, Vatikāns, kurām ar Itāliju ir daudz vairāk kopīgais nekā atšķirīgais.

Daba.
Itālijas ziemeļu daļa atrodas mērenās joslas mežu zonā. Dienvidu daļa – subtropu joslā. Krasta līnija maz izrobota. Lielākie līči ir: Dženovas, Venēcijas, Taranto, Neapoles. Četras piektdaļas no Itālijas teritorijas aizņem kalni. Augstākās virsotnes ir Bernīna Ziemeļdaļā atrodas Dienvidalpi (uz robežas ar Franciju un Šveici atrodas augstākā virsotne - Monblāns 4807 metri virs jūras līmeņa)
Uz dienvidiem no Alpiem atrodas Padānas līdzenums. Apenīnu pussalu ziemeļu – dienvidu virzienā šķērso vidēji augstu kalnu sistēma – Apenīni. Vidusdaļā un dienviddaļā bieži ir stipras zemestrīces, vulkānu izvirdumi.
Itālijā iegūst daudz dažādus derīgos izrakteņus: svina un cinka rūdas, boksītus, sēru, pirītu, dzīvsudraba rūdas, fluorītu; būvmateriālu izejvielas: marmoru, ģipšakmeni, vulkānisko tufu, merģeli, nedaudz arī dzelzs rūdas, naftu, dabasgāzi un citus.
Itālijā ir lieli hidroenerģētiskie resursi. Minerālūdeņu un karstie avoti, kas galvenokārt atrodas Romas apkārtnē un Venēcijas Alpos.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация