Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:473980
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 12.03.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 22 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Anotācija    3
  Ievads    4
1.  Laulības jēdziens un būtība    6
2.  Sievietes un vīrieša savienības vēsturiskā attīstība Latvijā    7
3.  Laulību noslēgšana un tās problēmas    9
3.1.  Saderināšanās    10
3.2.  Šķēršļi laulības noslēgšanai    13
3.3.  Laulības izbeigšana    18
  Nobeigums    23
  Izmantoto avotu un literatūras saraksts    26
Фрагмент работы

Nobeigums
Izstrādājot darbu „Laulību noslēgšanas tiesiskais regulējums” tika izvirzīts šāds mērķis – izpētīt laulību tiesisko regulējumu, kādās prasības tiek uzstādītas, ja personas noslēdz un šķir laulību un kādas darbības šajā procesā tiek aizliegtas. Studiju darba izstrādes laikā izvirzītais mērķis tika sasniegts, tāpat arī visi izvirzītie uzdevumi tika izpildīti.
Studiju darba autore veicot darbu secināja, ka laulību noslēgšanas tiesiskais regulējums ir ļoti aktuāla mūsdienās un tā tiek regulēts savādāk dažādās pasaules valstīs. Tā ir atkarīga no dažādiem ekonomiskiem faktoriem kā arī no sabiedrības līmeņa, sabiedrības uzskatiem un morāles normām.
Studiju darba izstrādāšanas laikā darba autore secināja, ka:
1. Laulību noslēgšana un šķiršana tiek regulēta jau kopš brīža, kad savu darbību uzsāka Satversmes sapulce un laulību tiesiskais regulējums vienmēr ir bijis aktuāls jautājums. Laulības tiesiskais regulējums ar laiku ir novecojis un tieši pēdējos gados Ģimenes tiesību sadaļā tiek veikti dažādi nozīmīgi grozījumi, lai laulību noslēgšanu un šķišanu varētu padarīt pēc iespējas ērtāku un, lai tās tiktu regulētas pēc mūsdienu cilvēku vajadzībām, bet ne pēc novecojušām normām, kas vairs mūsdienās nav aktuālas. Vissvarīgākie grozījumi, autoresprāt, ir veikti tieši sakarā ar laulības izsludināšanu, jo no 2013. gada 1. janvāra laulību izsludināšana vairāk nav nepieciešama, jo laulības izsludināšanas mērķis bija visiem paziņot par to, ka pāris ir izteicis nodomu savienoties laulībā, taču šī norma mūsdienās ir jau novecojusi un nav vairs nepieciešama.
2. Kopš 2011. gada laulības var šķirt ne tikai tiesa, bet arī notārs, kas ir būtiski atvieglojis ne tikai tiesas darbu, bet arī darbu laulātajiem pāriem, kuri vēlas šķirt laulību. Taču pie notāra laulības var tikt šķirtas tikai tad, ja tas ir bezstrīdus gadījums, respektīvi, ja abiem nav kopīgu nepilngadīgu bērnu. Statistika rāda, ka laulību šķiršanai pie notāra ir liels pieprasījums, respektīvi, 2011. gadā pie notāra pavisam tika šķirtas 5783 laulības. Rīgā bijušas 3374 laulību šķiršanas lietas, Zemgalē - 700, Kurzemē - 66, Latgalē – 611, Vidzemē – 433 lietas. Pēc autores domām, tas ir pietiekami liels skaitlis, lai uzskatītu, ka notāru darbs laulību šķiršanā ir pietiekami liels un noderīgs.
3. Autore studiju darbā secinājusi arī to, ka Latvijā tuvākajā laikā netiks ieviesta viendzimuma laulība. Viendzimuma personas var veidot tikai savienību, tas netiek aizliegts, bet tas netiks reģistrēts oficiāli un laulību reģistrā netiks uzrādīts. Autore uzskata, ka Latvijas iedzīvotājiem vēl ir vajadzīgs laiks, lai apsvertu to, ka visi ir vienlīdzīgi un, ka katrs savā dzīvē var pieņemt savus lēmumus. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,48 €
Комплект работ Nr. 1330597
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация