Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:479854
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 23.05.2016.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

NOBEIGUMS
Cukura diabēts mūsdienās ir ļoti izplatīta slimība, kas pakāpeniski kļūst par globālu, jo katru gadu skar arvien lielāku pasaules iedzīvotāju skaitu. Bieži vien ar to sirgst cilvēki, kas vecāki par 45 gadiem, bet varbūtība saslimt ir arī jauniešiem.
Cukura diabētu diemžēl nav iespējams izārstēt, taču ir pasākumi, ar kuru palīdzību var mazināt tā simptomus un ietekmi uz veselību kopumā. Piemēram, ar insulīna preparātiem un speciāli paredzētām tabletēm, pareiza ēšanas režīma ievērošanu un regulāru fizisko slodzi. Ļoti svarīga ir šīs slimības paškontrole, lai glikozes līmenis asinīs nepārsniegtu normu.
Lielākas perspektīvas izvairīties no dotās slimības ir tiem cilvēkiem, kas ievēro pareizu dzīvesveidu, t.i., lieto pareizu uzturu, nodarbojas ar fiziskām aktivitātēm, lai nerastos liekais svars, nesmēķē un lieto alkoholu mērenos daudzumos. Tomēr cukura diabēts var būt arī iedzimts.
Galvenais, ir laicīga cukura diabēta konstatēšana. Pirmās pazīmes, kas varētu norādīt uz tā rašanos – regulāras slāpes un sausuma sajūta mutē, palielināta tieksme pēc saldumiem, spēku izsīkums un miega traucējumi.
Joprojām pastāv daudz maldīgu, nepareizu uzskatu par cukura diabētu, tā attīstību un iespējamiem sarežģījumiem slimības laikā. Līdz ar to cukura diabēta profilaksei, atklāšanai un ārstēšanai bieži netiek veltīta pietiekama vērība. Diabēts – tas ir dzīvesveids. No tā, cik zinošs būs pats pacients, būs atkarīga viņa turpmākās dzīves kvalitāte, tādēļ kvalificētai apmācībai un diabēta aprūpei diabēta komandā jāpievērš sevišķi liela uzmanība.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация