Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:497160
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 04.11.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 18 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.nodaļa.  Vīriešu un sieviešu agrīnā brieduma psihofizioloģiskais raksturojums    5
1.1.  Vīriešu psihofizioloģiskais raksturojums    9
1.2.  Sieviešu psihofizioloģiskais raksturojums    9
2.nodaļa.  Stereotipu vispārīgs raksturojums    11
2.1.  Stereotipu ietekme uz vīriešu un sieviešu vērtību skalu mūsdienu sabiedrībā    11
2.2.  Stereotipu ietekme uz vīriešu vērtību skalu    15
2.3.  Stereotipu ietekme uz sieviešu vērtību skalu    17
3.nodaļa.  Vīriešu un sieviešu vērtības mūsdienu sabiedrībā    20
  Secinājumi    27
4.nodaļa.  Pētījums par vīriešu un sieviešu (22-35 gadi) atšķirīgām vērtībām mūsdienu sabiedrībā    29
4.1.  Pētījuma izlases, metodes un norises apraksts    29
4.2.  Pētījuma rezultātu analīze    30
  Secinājumi    41
  Nobeigums    43
  Tēzes    44
  Literatūras saraksts    45
  Terminu skaidrojumi    46
  Pielikums    47
Фрагмент работы

Secinājumi
1.Pētnieciskā darba praktiskā daļa atspoguļo vīriešu un sieviešu atšķirīgās vērtības mūsdienu sabiedrībā, saistot ar stereotipu ietekmi uz mūsu uztveri.
2.Darbā tika izvirzīta hipotēze- sievietes galvenā vērtība ir ģimene un izglītība, vīriešu galvenā vērtība- darbs un materiālais nodrošinājums.
3.Pieaugušo periodā personība sevi piepilda ne vairs nejauši, bet atbilstoši savai „patībai” vai ievirzēm, meklē savām vajadzībām, iekšējai un ārējai motivācijai, vērtībām atbilstošas apmierināšanas iespējas.
4.Vērtība nav kaut kāda visiem viena lieta, tā katram sava ir jāatrod. Vērtība ir katra paša cilvēka jēga, kuru viņš izvēlas un cenšas to aizsargāt, izjust un sasniegt.
5.Anketas 4.jautājumā respondenti atzīst, ka vīriešu un sieviešu vērtību skala tomēr ir atšķirīga, neraugoties ne uz šī brīža stāvokli valstī, ne uz kādiem citiem ierobežojumiem.
6.Respondenti min, ka galvenās vērtības mūsdienu sabiedrībā galvenokārt ir darbs-karjera, ģimene un materiālais nodrošinājums. Sievietes visaugstāk izvirza ģimeni, bet vīrieši- darbu un karjeru. Atbildot uz jautājumu par svarīgākajām vīrieša vērtībām mūsdienu sabiedrībā, sievietes min, ka tās ir darbs- karjera un materiālais nodrošinājums. Arī paši vīrieši uzskata, ka galvenā vērtība vīrietim ir darbs-karjera un materiālais nodrošinājums. Atbildot uz jautājumu par sieviešu galvenajām vērtībām mūsdienu sabiedrībā, sievietes pašas min, ka tā galvenokārt ir ģimene un izglītība. Arī vīrieši uzskata, ka mūsdienu sievietes galvenā vērtība ir ģimene un izglītība.
7.Anketas 8.jautājumā respondentiem tika lūgts minēt kādu vietu vērtības ieņem viņu dzīvē. Lielākā daļa aptaujāto atzina, ka vērtības viņu dzīvē ieņem svarīgu vietu. 6 sievietes uzskata, ka vērtības viņu dzīvē ieņem visaugstāko vietu, taču salīdzinājumā ar sievietēm, tikai 2 vīrieši uzskata, ka vērtības ir vissvarīgākās. 4 sievietes un 5 vīrieši atzīst, ka par vērtību nozīmīgumu līdz šim nav domājuši.
8.Atbildot uz anketas 9.jautājumu, kas respondentu dzīvē ir vērtīgs, darba autore lūdza sarindot piedāvātos atbilžu variantus no 1- 8. Galvenā sieviešu vērtība ir ģimene un mīlestība, taču vīriešu- darbs un ģimene. Salīdzinot vīriešiem un sievietēm ģimeni kā vērtību, vairāk to minēja sievietes. Taču salīdzinot darbu kā vērtību, vairāk to minēja vīriešu.
9.Anketas 10.jautājumā respondentiem tika lūgts nosaukt to, ko visvairāk ciena citos cilvēkos. Lielākā daļa aptaujāto atzina, ka ciena uzticību, atklātību un prāta spējas.
10.Izvirzītā hipotēze apstiprinājās, balstoties uz darbā iegūtajiem ankešu rezultātiem. Ankešu apkopošana un interpretācija atklāj, ka lielākai daļai mūsdienu sieviešu galvenā vērtība ir ģimene un izglītība, bet vīriešiem- darbs-karjera un materiālais nodrošinājums.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1335010
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация