Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:498347
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.04.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Visi gaida zīlnieci, kura spēs visiem palīdzēt. Viņai esot sidrabšķidrauts, caur kuru viss redzams. Citi runā, ka šķidrauts esot kādas dieves dots, zīlniecei tas esot jau šūpulī ielikts. Karga aicina vispirms tos, kas vairāk maksā. Parādās Guna baltā uzvalkā un sidraba šķidrautā. Viņa saka, ka visiem palīdzēt nevar. Karga saka, ka vispirms jāpieņem dižciltīgie. Guna uz to atbild, ka pieņems tos, kam lielākas bēdas, šķirot viņa nevienu negrib. Kargai tas vienalga, ka tik tie dod naudu. Guna teic, ka nav ne burve, ne brīnumdare. Visi viņu apbrīno. Guna stāsta, ka ar šķidrautu trīsreiz labāk redz, dzird un jūt. Karga ieskrien, sakot, ka kāds jātnieks atjājis, visiem jāskrien prom. Vēstnesis karaļa teikto stāsta Kargai. Viņš atbraucis pie Gunas, karalis viņu sauc uz galmu.Tur viņai būs jāsludina kara laime. 3 gadus jau šis karš visu posta, visapkārt bads un sērgas. Ienaidniece – dzelzs jaunava. Karavīri runā, ka viņa ar pašu velnu sazinoties. Gunai esot jāsaka, ka viņi uzvarēs, jo ļaudis viņai akli tic. tādējādi ļaudis tik iedvesmoti uzvarai. Ja viņa to izdarīs, karalis par to dos pili. Bet ja Guna šaubīsies, abas ar Kargu sadedzinās uz sārta. Karga visu pastāsta meitai. Guna negrib iet. Guna teic, ka sidrabšķidrauts atsver karaļtroni. Guna izbrīnīta, ka Karga naudu prasa no cilvēkiem, kas nāk pēc palīdzības.
Guna sarunājas ar Dzirkstīti, tā viņai grib stāstīt par kādu cilvēku. Dzirkstīte stāsta par princi Normundu, par viņa pārgalvību, par viņa acīs lasāmajām ilgām, viņa bēgšanu no dzīves. Dzirkstīte teic, ka Guna ar viņu sastapsies. Dzirkstīte dodas prom, jo ierodas princis Normunds. Gunas un Normunda saruna. Viņš prasa tai par savu nākotni. Guna negrib, lai viņš tuvotos, dzen to projām. Viņa grib iet prom, Normunds tai seko, satver un nes pa kāpnēm zemē, noskūpsta viņu. Nogrand spēriens. Guna izraujas no Normunda rokām. Viņam vienalga, ko dievi domā un ko dara. Guna ieskrien tornī, aizdara priekškaru, saka Normundam, ka viņš to vairs nekad neredzēs. Normunds atbild, ka redzēs gan, viņš nonesīs Gunu, lai cik augstu viņa kāptu, iz paradīzes izraus, ja vajadzēs.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация