Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:511591
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.10.2014.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Ieviešanas pieredze Latvijas augstskolās
Latvija kā viena no tām valstīm, kas jau 1999. gadā parakstīja Boloņas procesa deklarāciju, ir pilntiesīga vienotās Eiropas augstākās izglītības telpas dalībniece. Latvija Izglītības un zinātnes ministrijas vadībā ir veiksmīgi īstenojusi vairākas Boloņas procesa reformas: viena no pirmajām ieviesusi trīs ciklu augstāko izglītību (bakalaura, maģistra un doktora studijas); ieviesusi diploma pielikumu; ieviesusi kredītpunktus studiju darba raksturošanai (ECTS); izveidojusi un ieviesusi augstākās izglītības kvalitātes novērtēšanas sistēmu atbilstoši Eiropas Savienības standartiem un vadlīnijām kvalitātes nodrošināšanā, kas ir garants, lai Latvijas augstākās izglītības diplomi tiktu atzīti ārzemēs; īstenojusi arī Boloņas procesa aspektu – studējošo iesaisti augstākās izglītības procesos, tostarp – politikas veidošanā .
Ar Augstākās izglītības likumprojekta pieņemšanu paredzēts nostiprināt Boloņas procesa prasības arī normatīvo aktu līmenī, ieviešot vienotu kvalifikāciju ietvarstruktūru augstākajā izglītībā, nodrošinot studiju rezultātu formulēšanu katrā līmenī, programmā, kursā vai modulī, dodot iespēju veidot kopīgas studiju programmas, studentiem izvēlēties elastīgus studiju ceļus u.c.
Nozīmīgs sasniegums ir tas, ka Latvija viena no pirmajām izveidoja un ieviesa augstākās izglītības kvalitātes novērtēšanas sistēmu atbilstoši Eiropas Savienības standartiem un vadlīnijām kvalitātes nodrošināšanā, kas ir garants, lai Latvijas augstākās izglītības diplomi tiktu atzīti citās valstīs.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1344499
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация