Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:512210
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 27.10.2014.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2011–2015 гг.
Фрагмент работы

Ārējas tirdzniecības pamats ir starptautiskā darba dalīšana un specializācija, tā būtiski iespaido pasaules ekonomisko attīstību. Panākumi vai neveiksmes šajā jomā regulē valsts ekonomisko attīstību, ir viens no svarīgākajiem faktoriem valsts ekonomikas augšupejā vai lejupslīdē. Starptautiskā preču maiņa ir visu valstu bagātības avots, jo tā dod iespēju paplašināt specializāciju un labāk izmantot katras valsts ekonomiskos resursus. Jo attīstītāka ir valsts ārējā tirdzniecība, jo attīstītāka un daudzsološāka ir arī valsts ekonomika.
Latvijā ārējai tirdzniecībai pieder liels īpatsvars iekšzemes kopprodukta struktūrā, kas padara to par ekonomiskās izaugsmes dzinēju. Eksporta un importa apjomi ir nozīmīgi faktori, kas ietekmē valsts budžetu. Latvijai kā mazai atvērtās ekonomikas valstij ir mazi dabas resursi, trūkst enerģētisko resursu, nav naftas ieguvju, nav kapitālpreču ražotņu. Materiāli, izejvielas, plašs investīciju preču klāsts ir jāieved no ārzemēm. 2006.gadā Latvija veica darījumus ar vairāk nekā 150 valstīm.
Latvijas ārējās tirdzniecības apjoms ar katru gadu pieaug. Īpaši strauji tas ir palielinājies pēc Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā.
Latvijas kopējais preču ārējās tirdzniecības apjoms 2010.gadā sasniedza 14.9 miljardus eiro, kas ir par 26,4% vairāk nekā iepriekšējā gadā, lai gan joprojām šie apjomi bija par 12% mazāki nekā 2008. gadā, kad ārējā tirdzniecība sasniedza savu maksimumu.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация