Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:526173
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 29.05.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Šodien, 7. martā, bija psihofizioloģijas lekcija, kurā ir daudz kas jāpaspēj pierakstīt, jo pasniedzēja diezgan ātri stāsta vielu. Parasti man tas nebija sagādājis nekādas problēmas, bet šodien, saskāros ar grūtībām, jo pasniedzējas diktētie teikumi man nepalika atmiņā un bieži vien teikuma vidus un beigu daļas bija nepieciešams skatīties kursa biedrenes pierakstos. Sākot rakstīt dzirdēto teikumu, uzrakstīju pirmos pāris vārdus un tad apstājos, jo sapratu, ka esmu aizmirsusi to, kas teikumā sekoja tālāk, lielāko daļu teikumu es pabeidzu rakstīt tikai ar ieskatīšanos blakus sēdētājas pierakstos.

2. situācija
Šā gada 6. marta vakarā cītīgi biju nodevusies kādas grāmatas lasīšanai, lasīju to jau vairākas stundas. Lasot grāmatu, prātā ienāca vairāki jautājumi, kurus vēlējos uzdot savam draugam. Pasaucu draugu no otras istabas, lai varētu ar viņu parunāt. Kad viņš pie manis atnāca, uzreiz jautāja man, ko es vēlējos, es viņam teicu : “Gribēju tev pajautāt dažus jautājumus”. Un tad iestājās klusums, jo es pēkšņi sapratu, ka nevienu no tikko izdomātajiem jautājumiem es vairs neatceros. Kādu brīdi sēdēju un prātoju, ko gan es vēlējos viņam jautāt, bet, man pašai par lielu pārsteigumu, jautājumi tā arī neatausa man atmiņā.

3. situācija
Janvārī, sesijas laikā mācoties uz Vispārīgās psiholoģijas priekšmeta teorētisko testu, iepriekšējā vakarā pirms testa, kārtīgi vairākas reizes pārlasīju savus pierakstus, īpaši par sajūtām, uztveri un uzmanību, bet nākamajā rītā, saņemot testa jautājumus, sapratu, ka pa nakti esmu aizmirsusi tieši to informāciju, kuru visvairāk biju lasījusi. Tikai daļēji atcerējos sajūtu un uztveres definīcijas, drīzāk uzrakstīju tās saviem vārdiem, kā arī vienā putrā bija sajukušas gandrīz visas uztveres likumsakarības, kuras centos ‘iekalt’ galvā iepriekšējā vakarā.




Psihiskā fenomena attīstības nozīmība

Grūtības:
nespēju atcerēties vēl tikko izdomātos jautājumus, nesen apgūtu mācību vielu un lekcijā dzirdētos teikumus, kas man rada neērtas situācijas, jo, piemēram, 1. Situācijā pasaucu cilvēku, lai kaut ko pajautātu, cilvēks speciāli atnāk, bet es jau vairs nezinu, ko vēlējos jautāt. 2. Situācijā lekcijas laikā pieraktu pasniedzējas diktēto, taču neatceros pat pus teikumu un ir neērti visu laiku skatīties kursa biedrenes pierakstos un 3. Situācijā visu vakaru mācos teorētiskajam testam, bet testa laikā viss iemācītais sajūk vienā putrā un tas rada apmulsumu.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация