Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:527237
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 12.02.2019.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Par vajadzību izzināt apmierināšanu vai neapmierināšanu stundās liecina skolēnu uzvedība. Mērķu izpratne, prasme tos izvirzīt un novērtēt rezultātu, slīdzinot to ar mērķi – tas ir līdzeklis, lai skolēns apzinātos, priecātos par saviem sasniegumiem un darbotos aizrautīgi.
Ar cilvēka vajadzību pēc sasniegumiem ir saistīta vajadzība pēc pašpilnveidošanās. Ja šīs vajadzības ir apmierinātas, skolēns labi apzinās iespējas un prasmes sasniegt mērķi un viņš savā rīcībā ir mērķtiecīgs un prasmīgs. Šo vajadzību neapmierināšana var novest pie mazvērtības izjūtas, depresijas un uztraukuma par nākotni.
Apmierinot izziņas vajadzības, notiek skolēna iekšēja psihiska pārveidošanās, attīstība, mācīšanās pašpieredzes uzkrāšana. Neapmierinātas vajadzības, īpaši sevis, vienaudžu un skolotāju izzināšanā, skolēnam izraisa negatīvas uzvedības faktus.
Skolēnam

Vajadzība – iekšēja nepieciešamība pēc tā, bez kā cilvēks nevar iztikt.
fizioloģiskās vajadzības.. Tieši fizioloģiskās vajadzības ir visa pamats. Tās jāapmierina, lai cilvēks varētu izdzīvot un eksistēt. Ja pamatvajadzības nevar nodrošināt, cilvēks nespēj dzīvot un citām augstākām vajadzībām nav nekāda nozīme. Pie pirmā līmeņa pieder : vajadzība pēc uztura – cilvēkam jāremdē izsalkums un slāpes, vajadzība pēc atpūtas – miega, vajadzība pēc dzīves vietas.
vajadzība pēc drošības. To saprot gan fiziskā, gan psiholoģiskā nozīmē. Pirmkārt, tā ir instinktīva izvairīšanās no fiziskām ciešanām, draudiem un briesmām, kas saistītas ar nāves bailēm. Bet psiholoģiskā ziņā tā ir vajadzība izvairīties no nepatīkamiem pārdzīvojumiem, aizrādījumiem, pārmetumiem. Cilvēki cenšas nenonākt nepatīkamās situācijās. Drošību nodrošina stabilitāte un informētība. Stabili un nemainīgi apstākļi cilvēkiem dod drošības sajūtu. Jebkuras straujas pārmaiņas, jaunas situācijas saistītas ar nedrošību un ir psiholoģiski smagi panesamas. Rodas apjukums, trauksmes sajūta, pesimisms, depresija. Otrs nosacījums ir informētība. Cilvēkiem svarīgi uzzināt informāciju par sev svarīgiem jautājumiem. Jebkura neskaidrība, nenoteiktība rada nedrošumu un trauksmi.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация