Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:536744
 
Оценка:
Опубликованно: 07.10.2016.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    2
1.  Hellēnisma periods    3
2.  Hellēnisma laika filosofijas novirzieni    4
2.1.  Epikūrisms    4
2.2.  Stoicisms    4
2.3.  Skepticisms    5
2.4.  Kinisms    5
2.5.  Eklekticisms    5
3.  Hellēniskā civilizācija    6
4.  Hellēnisma arhitektūra    8
5.  Mūsdienu vēsturnieku grupa par hellēnisko kultūru    9
  SECINĀJUMI    10
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    12
Фрагмент работы

SECINĀJUMI
Hellēnisms ir grieķu kultūras jauna attīstības fāze, kurā grieķi daudz ko aizguvuši no Austrumu kultūrām. Līdzās pastāvēja senas Austrumu kultūras, kurās tika iekļauti grieķu kultūras elementi.
Hellēnisma laikmetā labi attīstījās dabaszinātnes- fizika, ķīmija, bioloģija. Grieķi ieguva nebijušas iespējas tirdzniecības un finanšu attīstībā. Tika dibinātas jaunas pilsētas. Zelta un sudraba krājumi tika pārkalti naudā, ko laida apgrozībā.
Hellēnisma periodā izveidojās Maķedonijas Aleksandra impērija, kas sadalījās atsevišķās lielvalstīs. Hellēnismu raksturo despotiska valdnieku patvaļa un viņu dievināšana, patstāvīgi kari. Vienkāršajā tautā pastiprinājās slepenu mistēriju kulti un reliģiskais sinkrētisms. Racionāla zinātne pastāvēja līdzās māņticībai un hermētismā plaukstošajai maģijai.
Daudzu mūsdienu zinātņu pirmsākumi, to nosaukumi un daudzi jēdzieni veidojušies Hellēnisma laikmetā. Zinātnieku, matemātiķu un ģeometru sasniegumi izmantoti vairāk nekā 2000 gadu pēc to radītāju nāves. Piemēram, Erastotens, aprēķinot Zemes apkārtmēru, kļūdījas tikai par 310 km, savukārt, aprēķinot diametru, - kļūda tikai par 75km. Līdz 15. gs. nekas labāks par Ptolemaja pasaules karti netika izveidots.
Patiesības meklējumus pārmāca savtīgs izdevīgums un subjektīvisms. Savā reloģiskajā un morālajā izvēlē cilvēki vadījās pēc tā, kas šķita piemērotākais vai patīkamākais, nevis tiecās pēc patiesākā. Hellēnisma periods bija kultūras krīzes laiks. Tam raksturīgs vērtību relatīvisms un tradicionālo tikumu pagrimums.
Vēlākais renesanses un apgaismības domātāju, kā arī dzejnieku romantiķu radītais mīts par skaisto, harmonisko un laimīgo seno grieķu sabiedrību un kultūru ne gluži atbilst īstenībai. Taču šie priekšstati vairākus gadsimtus būtiski ietekmējuši Eiropas cilvēku vērtīborientāciju, it sevišķi mākslas ideālus.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация