Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:544638
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 23.09.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

10. (198. uzd.)
Nadziņš, Fiļipovičs, Hofmane un Brakmanis organizējās bandā nolūkā uzbrukt personām. Viņi noslepkavoja četras personas, aplaupīja tās un bez tam izdarīja vairākus citus noziegumus: zādzības, ieroču zādzības, dokumentu viltošanu, krāpšanu un citus. Vienu no slepkavībām banda izdarīja pēc vienošanās ar noslepkavotās Lukstiņas vīru, kas gribēja atbrīvoties no sievas, jo atradās intīmās attiecībās ar bandas vadītāju Hofmani. Lukstiņš pastāstīja Hofmanei, kad sieva viena pati būs mājās un deva citus norādījumus, kā realizēt slepkavību, iedeva pat naudu atlīdzībai, taču nezināja par Hofmanes sakariem ar bandu. Kā kvalificējami bandas locekļu izdarītie noziegumi? Kā kvalificējams Lukstiņa nodarījums?

Bandas locekļu izdarītie noziegumi kvalificējami kā izdarīti dalībā (skat. Krimināllikuma 19. pantu), līdz ar to visas personas uzskatāmas par noziedzīgu nodarījumu izdarītājiem (līdzizdarītājiem) – no uzdevuma izriet, ka visi bandas locekļi piedalījušies visos minētajos noziegumos. Līdz ar to Nadziņš, Filipovičs, Hofmane un Brakmanis saucami pie kriminālatbildības par piedalīšanos bandas izdarītajos noziegumos vai to vadīšanu pēc Krimināllikuma 224. panta 2. daļas.

Lukstiņš uzskatāms par līdzdalībnieku savas sievas slepkavībā, konkrēti kā organizētājs (skat. Krimināllikuma 20. panta 2. daļu). Lukstiņš saucams pie kriminālatbildības par slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos pēc Krimināllikuma 20. panta 2. daļas un Krimināllikuma 118. panta 5. punkta.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,98 €
Комплект работ Nr. 1334042
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация