Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:567754
 
Оценка:
Опубликованно: 11.05.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Neliels ievads:

Jebkurš cilvēks – gan pieaugušais, gan bērns – savā dzīvē nokļūst dažādās situācijās, kur no atšķirīgām alternatīvām jāizvēlas pareizā.
Dzīvē rodas arī daudz psiholoģisko problēmu, kuras ir jārisina, un ir nepieciešams liels zināšanu krājums. Jo vecāks ir cilvēks, jo lielāka ir viņa dzīves pieredze, jo plašāks iegūto zināšanu klāsts.
Pirmskolas vecums – tas ir laiks, kad bērns praktiski apgūst elementāras loģiskas operācijas, kad uzkrāj konkrētas zināšanas un praktiskās iemaņas. Kaut gan pat liels zināšanu krājums neļauj izdarīt secinājumus par augstu attīstības līmeni. Ar zināšanām jāprot arī operēt. Pārstrādāt visu iegūto informāciju. Tiek piedāvāta situāciju modelēšana vai, citiem vārdiem, spēles, kas palīdz izprast informācijas būtību.
Jo lielāks ir zināšanu apjoms, kurš saistīts ar materiālu, ko apgūst un pārvalda skolēns, jo labāk šīs zināšanas tiek sistematizētas un nostiprinātas īslaicīgā atmiņā un vieglāk tās var atcerēties atbilstošā situācijā, kā arī skolēnam ir plašāks dažāda tipa uzdevumu risināšanas metožu un paņēmienu klāsts un lielākas jaunu uzdevumu un problēmu risināšanas iespējas.
Problemātiskums ir viens no attīstošas apmācības pamatprincipiem. Uz to ir orientētas gan mācības, gan psiholoģija un didaktika.
Jo biežāk tiks atsauktas atmiņā agrāk apgūtās zināšanas, lietojot tās konkrētās situācijās, jo labāk tiks apzinātas to kopsakarības.
Tādēļ gribu sīkāk pakavēties pie šī darba mērķa – kā piesaistīt uzmanību, kā izmantot savas spējas, psiholoģiska rakstura īpatnības.
Spēle ir ne tikai interesanta, bet arī visnotaļ noderīga dažādās jomās un pamācoša jebkurā vecumā. Spēle, par kuru stāstīšu tālāk palīdz attīstīt psiholoģiskās un pedagoģiskās spējas, māku piesaistīt uzmanību un to trenēt un pie tam izmantot arī rakstura īpatnības, kā arī trenēt atmiņu, koncentrēšanās spējas, aktīvu domāšanu, ievērot precizitāti, darboties aktīvi, kā arī attīstīt komunikācijas spējas ar citiem cilvēkiem (spēles dalībniekiem).

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация