Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:567860
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 22.11.2018.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2011–2015 гг.
Фрагмент работы

Novērošanas metodes priekšrocības un trūkumi salīdzinājumā ar aptauju
Lielākā novērošanas metodes priekšrocība ir tā, ka pēc tās ir iespējams noteikt īstu uzvedību, nevis tikai ziņojumus par domāto vai izvēlēto uzvedību. Nav nekādas neobjektivitātes saistībā ziņojumiem, kā arī ir ievērojami samazinātas vai pat likvidētas neskaidrības, kas būtu saistītas ar intervētāju vai intervijas procesu. Noteikti datu veidi var būt tikai un vienīgi savākti ar novērošanas palīdzību, piemēram, uzvedības modeļi, par kuriem respondentam nav ne jausmas, vai arī viņš nezina kā tos saprotami izskaidrot. Novērošanas metode daudzos gadījumos pierādās arī efektīvāka nekā citas metodes, piemēram, ļaujot svītrkoda skenerim, ieskenēt preces kodu ir daudzreiz ātrāk, nekā prasīt pircējam, lai tas tos uzskaita.
Savukārt lielākais trūkums novērošanas metodei ir tas, ka ir grūti noteikt iemeslus novērojamo reakcijām un uzvedībai, tāpēc ka ir maz zināms par slēptajiem motīviem, uzskatiem, attieksmi un izvēles īpatnībām. Vēl viens trūkums varētu būt tas, ka novērošanas metodes iegūto datu savākšana var prasīt daudz laika, kā arī naudas līdzekļu. Kā vēl vienu trūkumu var uzskaitīt to, ka novēroto tagadni, nevar attiecināt viennozīmīgi attiecināt arī uz nākotni. Piemēram, tas fakts, ka patērētājs nopērk viena zīmola maizi, simtprocentīgi nenozīmēs to, ka arī nākotnē šis patērētājs pirks to pašu maizi. Ļoti daudzos gadījumos slēpto kameru lietošana ( pētniecības iemeslu dēļ) var ierobežot novērojamos, kā arī var būt pat neētiska. [4, 209]

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация