Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:578156
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 19.04.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 20 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    1
1.  Literatūras apraksts    4
2.  Pirmā pasaules kara kopējais raksturojums    6
3.  Kara darbība Latvijas teritorijā    10
4.  Daugavpils pilsēta Pirmā pasaules kara laikā    12
4.1.  Kara darbība Dvinskā un tās apkaimē    12
  Secinājumi    22
  Izmantoto avotu un literatūras saraksts    23
  Pielikumi    24
  Anotācija    33
Фрагмент работы

Vispostošākā cilvēka darbība, kuru viņš vērš pret otru ,ir karš. Bet daudz lielākās sekas rodas, ja karš iegūst globālus apmērus. Mūsdienu pasaulē karš ir vēl bīstamāks. Masveida iznīcinošie ieroči, gaisa, ūdens un tāltrieciena uzbrukumi varētu radīt briesmīgas sekas. Pagājušā gadsimta pirmajā pusē parādījās arī atomieroči. To radītais upuru skaits ir kolosāls, tāpēc šodien pasaulē eksistē daudzas drošības organizācijas un savienības, kas nodrošina vēstures neatkārtošanos un konfliktu apturēšanu. Piemērām: ANO, NATO. Vai mēs varam iedomāties pasauli bez šīm organizācijām? Taču 20. gs. pirmajā pusē tādu organizāciju vispār nebija. Bija centrālās lielvalstis, katra ar personisku interesi un politiku. Tas kļuva par iemeslu pirmajam globālajām konfliktam starp šīm valstīm – Pirmo pasaules karu. Sekas bija postošās ne tikai citiem ,bet arī mūsu valstij Latvijai un dzimtajai pilsētai Daugavpilij.
Šā darba tēma ir „Daugavpils pilsēta pirmā pasaules kara laikā. (1914-1918).” Tēmas izvēli noteica autora interese par pilsētas vēsturi un dzīvi tajā šajā laika posmā. Tēmas aktualitāti saistās ar to, ka pilsētas jaunieši, tai skaitā arī mūsu skolas audzēkņi, maz zina par savas pilsētas vēsturi. Darba gaitā tika veikta vidusskolas audzēkņu aptauja (134 cilvēki). Spriežot pēc anketēšanas rezultātiem, skolēniem kopumā ir zināšanas par pirmo pasaules karu (kara notikumiem, dalībniekiem, rezultātiem). Zināšanu tieši par Pirmo pasaules karu mūsu pilsētā – Daugavpilī- praktiski nemaz nav (1. pielikums.) Tāpēc uzskatu, ka šī darba tēma ir aktuāla, jo savāktā informācija var tikt izmantota klases stundās, vēstures stundās un fakultatīvu nodarbībās. Tas var palīdzēt paplašināt skolēnu zināšanas un redzesloku par pilsētas vēsturi, un veicināt interesi par mūsu apgabala un pilsētas vēsturi.
Darba mērķis: izpētīt Pirmā pasaules kara darbības gaitu, kā arī ekonomisko un politisko situāciju Dvinskā (Daugavpilī), noteikt kara ietekmi uz pilsētnieku dzīvi.



1
Uzdevumi:
1.Izpētīt zinātnisko un mācību literatūru par tēmu „Pirmais pasaules karš.”
2.Izpētīt avotus par pirmo pasaules karu (cilvēku atmiņas, vecās avīzes, sadzīves lietas, kas saglābājušās no dota perioda.)
3.Apmeklēt Daugavpils Novadpētniecības un Mākslas muzeju, iegūto informāciju izpētīt un apkopot.
4.Atrast Pirmā pasaules karā kritušo karavīru kapavietas mūsu pilsētā un tās apkaimē.
5.Apkopot un izanalizēt iegūto informāciju par kara darbību, politisko un ekonomisko situāciju Dvinskā (Daugavpilī) kara gados.
Pirms darba uzsākšanas, tika izvirzīta hipotēze par to ,ka kara sekas mūsu pilsēta bija postošas. Karš nesa milzīgus zaudējumus un cilvēku skaits krasi samazinājās.
Darba gaitā tika izmantoti šādi vēstures avoti, kas saglabājušies Daugavpils Novadpētniecības un Mākslas muzejā: avīzes „Dvinskij golos„ („Двинский голос”), “Dvinskij listok” (,,Двинский листок”). Tika izmantota arī zinātniskā literatūra par Pirmo pasaules karu. Kā arī Daugavpils autoru darbi: Z.Jakubs „Daugavpils pagātnē”, G.Barkovska un J.Šteimans „Daugavpils vēstures lappuses”. Materiāli no mūsdienu laikrakstiem. Atsauces uz darbā izmantoto literatūru tekstā noradītas kvadrātiekavās, kur pirmais skaitlis apzīmē grāmatas kārtas numuru izmantotās literatūras sarakstā, bet otrais skaitlis (aiz komata) – lappusi vai laikraksta numuru.…

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация