Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:578597
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.10.2015.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
2011–2015 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Pārrobežu reģionālisms    4
  Austrumu partnerība    9
  Centrālās un Austrumeiropas iesaistes palielināšanās iespējas    12
  Izmantotās literatūras saraksts    15
Фрагмент работы

Neskatoties uz to, ka cieša sadarbība ir starp valstu vadītājiem un valstu pārvaldi, arī citiem aktoriem ir nozīmīga loma, lai pārrobežu reģionālisms spētu veiksmīgi darboties. ES ir nepieciešams veidot lielāku sadarbību un gūt atbalstu tieši no nevalstiskajiem partneriem un privātajiem sektoriem, kas darbojās valsts iekšienē, lai spētu nest savas vērtības un izmaiņās tieši no sabiedrības un privāto uzņēmumu puses. Tieši šīs puses var būt vairāk ieinteresētas ES interešu un ideju realizācijā, kas būs pretimnākošāka, nekā valstu elite. Līdz ar to, gūstot daudzveidīgākus partnerus un palīdzot ietekmēt valsts procesus no iekšienes, nevis kā ārējais, svešais spēks.
Eiropas Ekonomikas un sociālo lietu komiteja (EESK) ir 2011. gadā ir sagatavojusi vairākus atzinumus par AP darbošanos kā lauksaimniecībā, tā pilsoniskā sabiedrības jomās. Šie atzinumi arī ataino, ka ir nepieciešama lielāka profesionālo partneru un sabiedrības pārstāvniecība dažādos projekta līmeņos kā divpusējā, tā arī daudzpusējā sadarbībā. Tā piemēram, atzinuma projekta par EESK norāda, ka valstu platformu pasākumos nepietiekami tiek iesaistītas sociālekonomiskās organizācijas, kā darba devēji un arodbiedrības. Tas norāda uz to, ka daudzpusīga partneru iesaiste veicinās vēlmi līdzdarboties dažādās nozarēs, ko komiteja min arī atzinu 1.4.3. punktā.
Tāpat arī komisijas atzinums norādīja uz finansu trūkumu, kas savukārt var ietekmēt partnerības ietvaros Eiropas vērtību veicināšanu un popularizēšanu. Ciešā saikne starp finansējumu un vērtību izplatīšanu un pilsonisko savienību ir svarīga nozīme.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация