Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
7,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:579813
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 11.03.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Bankas īss raksturojums

Hipotēku banku 1993.gadā dibinājusi Latvijas Republikas valdība. Šodien Hipotēku banka ir vienīgā komercbanka, kas pilnībā pieder valstij. Valstij piederošo akciju turētāja bankā ir Finansu ministrija. Bankas pilnais nosaukums - valsts akciju sabiedrība "Latvijas Hipotēku un zemes banka", saīsinātais nosaukums - Hipotēku banka. Bankas pilnais nosaukums angļu valodā - State Owned Joint Stock Company "Mortgage and Land Bank of Latvia", saīsinātais nosaukums - Mortgage Bank. Bankas dibināšanas pamatkapitāls ir 100000 latu. Bankas reģistrētais pamatkapitāls ir 25000000 latu. Bankas pamatkapitālu veido 17857495 akciju, no tām 25000 akciju ir bankas valdes rezerves akcijas. 17832495 akciju ir parastās akcijas ar balsstiesībām, un 25000 akciju ir parastās akcijas bez balsstiesībām. Katras akcijas nominālvērtība ir viens lats.
Banka ir dibināta ar mērķi veicināt atjaunotās Latvijas Republikas tautsaimniecības attīstību. Bankas dibināšanas mērķī un tās tiesiskajā statusā ir saskatāma līdzība ar pirmskara Latvijas Republikā valsts īpašumā esošajām bankām - “Valsts Zemes banku” un “Latvijas Hipotēku banku”, kuru galvenie uzdevumi bija finansēt agrāro reformu un izsniegt ilgtermiņa hipotekāros aizdevumus, galvenokārt, celtniecības finansēšanai. Hipotēku banka pēc darba specifikas un ieguldījuma tautsaimniecības attīstībā uzskatāma par pirmskara Latvijas valsts banku tradīciju mantinieci un darba turpinātāju. Izvēlētais bankas pilnais nosaukums - “Latvijas Hipotēku un zemes banka”, ir iepriekš minēto pirmskara banku nosaukumu apvienojums un norāda uz bankas dibinātāju vēlmi turpināt šo banku tradīcijas.
1999.gadā valsts skaidri definēja bankas lomu Latvijas tautsaimniecības attīstības veicināšanā. 1999.gada 22.jūnijā Ministru kabinets apstiprināja bankas attīstības koncepciju laika periodam no 1999. līdz 2005.gadam, kas nosaka Hipotēku bankas darbības pamatvirzienus:
• mazo un vidējo uzņēmumu kreditēšana;
• hipotekāro aizdevumu izsniegšana un hipotekāro ķīlu zīmju emisija.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация