Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:595619
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.04.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Pasaulē ir pazīstamas un daudziem zināmas personības, kuras ir kaut ko sasniegušas šajā dzīvē. Šīs personības ir īpašas, tas nav atkarīgs no personas profesijas vai amata, jo katrai personībai ir sava dvēsele, tās izpausme. Nevar tā uzreiz pateikt vai aprakstīt personu, tā panākuma atslēgu, tā ir jāpēta. Es nolēmu izpētī izcilu latviešu rakstnieku Imantu Ziedoni, viņa sarežģīto raksturu, šo dziļo personību. Viņš ir Triju zvaigžņu ordeņa īpašnieks, izcils dzejnieks, tāpēc man šķita interesanti izpētīt tieši šo personu.

Imants Ziedonis. Dzimis 1933. gada 3. maijā Tukuma rajona, Slokas pagastā Ragaciema Birutās zvejnieku ģimenē. Mācijies Lapmežciema pamatskolā un Tukuma 1. vidusskolā. Studējis latv. val. un literatūru Latvijas Valsts universitātē (beidzis 1959.g.), mācījies Maskavā Augstākajos literārajos kursos. Strādājis par ceļstrādnieku, bibliotekāru, bijis skolotājs, izdevuma „Liesma” redaktors (1964. – 1965.g.), RS valdes sekretāru un Latvijas Kultūras fonda priekšsēdētāju (1987. - 1992.g.). Pirmais darbs tika uzrakstīts 7. klasē, tā bija poēzija. Pirmās publikācijas – 1956.g. Ziedonis pieder pie dzejnieku paaudzes, kas 50. gadu otrajā pusē un 60. gados pauda brīvākas domas, meklēja jaunu izteiksmi, bija tautas garīgā spēka uzturētāju vidū.
Profesija, dzīvesdarbības joma – dzejnieks. …

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация