Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:597102
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.01.2016.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
2011–2015 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    4
1.  Pētījuma teorētiskā bāze    8
2.  Skolas bibliotēka    10
2.1.  Kas ir skolas bibliotēka    10
2.2.  Skolas bibliotēkas misija    11
3.  Skolu Bibliotēku statistika    12
4.  Izpētes pakāpes analīze    15
5.  Pētījums par skolēnu un bibliotekāru attieksmi pret skolas bibliotēku    17
5.1.  Pētījuma metadoloģija    17
5.2.  Anketēšana    17
5.3.  Intervēšana    18
6.  Pētījuma rezultāti    20
6.1.  Skolēnu anketēšanas rezultātu analīze    20
6.2.  Intervīja ar Ērgļu vidusskolas bibliotekāri    25
7.  Diskusīja    27
8.  Secinājmi    29
9.  Izmantotie informācijas avoti    31
  Pielikumi    32
Фрагмент работы

8. SECINĀJMI
Skolu bibliotēku galvenais uzdevums ir palīdzēt skolēniem ar informācijas meklēšanu, iegūšanu un izmantošanu, bet par palīdzību netiek uzskatīta visu pieprasījumu izpildīšana skolēnu vietā. Skolēniem ir jāļauj pašiem iepazīties ar skolas bibliotēkas piedāvātajiem pakalpojumiem un iemācīties tos pareizi izmantot. Bibliotekāriem ir nepieciešams dot piekļuvi skolēniem visiem skolas bibliotēkas pakalpojumiem, lai tie varētu pašizglītoties un iegūt informacionālās zināšanas, kas tiem noderēs visu dzīvi.
Apkopojot skolu bibliotēku statistiku, tika konstatēts ka skolu bibliotēku attīstībā ir tikai pāris pozitīvi statistikas dati: skolu bibliotēku budžeta pieaugums un skolu bibliotēkās esošo datoru pieaugums. Pārējie statistikas dati norāda uz to, ka skolu bibliotēkas paliek arvien mazāk to krājumi paliek mazāk, kā arī apmeklētāju un lasītāju skaits ievērojami samazinās. Skolu bibliotēku samazināšanās tendence nav pozitēva, bet lielākoties tas nav atkarīgs no tā kā skolas bibliotēka veic un izpilda savas darbības un pienākumus. Skolu bibliotēku samazināšanās noteikti skaidrojama ar lauku skolu slēgšanām nepietiekamo skolēnu skaita dēļ. Ar katru gaidu arvien vairāk skolēni dodas mācīties uz pilsētas skolām un tapēc lauku skolas izzūd un līdz ar to arī to skolu bibliotēkas tiek likvidētas un jaunas skolu bibliotēkas tikpat kā netiek atvērtas, jo lai atvērtu jaunu skolas bibliotēku ir nepieciešama jauna skola, kas tikpat kā nenotiek. Bibliotēkas krājums samazinās pāris iemeslu dēļ. Kā jau iepriekš minēts bibliotēku skaits samazinās līdz ar to kopējais skolu bibliotēku krājums arī samazinās, kā arī vairāk materiālu un resursi tiek piedāvāti interneta vidē un drukātajie materiāli vairs nav nepieciešami.
Salīdzinot citu autoru veiktos pētījumu, Latvijā iztrādāto Ingas Švesas bakaulra darbu un Amerikā izstrādāto pētījumu, šis pētījums līdzinās Latvijā izstrādātajam bakalaura darbas, kur norādīts ka skolēniem zūd interese un motivācija izmantot skolas bibliotēkas krājumu un tās pakalpojumus, savukārt Amerikā izstrādātajā pētījuma norādīts, ka skolēni labrāt izmanto skolas bibliotēku un dod tām priekšroku pār publiskajām bibliotēkām, kurām ir lielāks un daudzveidīgāgs pieejamo materiālu krājums. Lai gan pētījumā arī bija norādīts kvalitatīvas bibliotēkas, tas varētu būt skaidrojams ka pētījuma ir iekļautas labāko skolu bibliotēkas, kuras ir labi aprīktoas, izremontētas un ar plašu krājumu, šādā gadījumā ir saskatāms kapēc skolēni tām dotu lielāku priekšroku nekā tradicionālajām bibliotēkām.
Darba pētnieciskajā daļā tika apskatīta Ērgļu vidusskolas bibliotēka. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация