Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:598349
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 22.04.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2011–2015 гг.
Фрагмент работы

Pirmie mēģinājumi īstenot inovāciju politiku Dānijā tika veikti jau 1980, kad valdība uzsāka tehnoloģiju attīstības programmu, kuras mērķis bija attīstīt informācijas tehnoloģiju, kas tika aprakstīta kā viena no prioritārajām jomām. 20 gadus Dānija ir piedzīvojusi pilna mēroga pārveidošanu lietišķās ekonomikas politikas - tradicionālās īstermiņa stabilizācijas politika ir aizstāta ar ilgtermiņa strukturālo politiku.
Dānijā universitātes tiek finansētas galvenokārt no valsts budžeta. Tomēr starp universitātēm un rūpniecību Dānijā mijiedarbība attīstīta vājāka nekā daudzās citās valstīs. Svarīga daļa no Dānijas inovāciju sistēmas ir balstīta uz nozares pētniecības institūtiem. Tie ir pievienoti dažādām ministrijām un veic pētījumus saskaņā ar attiecīgās ministrijas prasībām. Institūti saņem bāzes finansējumu no valsts budžeta, tie var arī saņemt finansējumu no valsts līdzekļiem, ko izplata, izmantojot atklātu konkursu, pētniecības padomēs, ministrijās vai citās aģentūras, kā arī no komercdarbībām.
ES mērķis, kurš ir izklāstīts Lisabonas stratēģijā, paredz novirzīt līdzekļus pētniecībai un attīstībai, lai sasniegtu 3% IKP. Šajā nolūkā Dānija veicina uzņēmumus investēt pētniecībā un investīcijās, kas veicina izaugsmi un nodarbinātību.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация