Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:604867
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 17.09.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Āzijas kontinents sevī ietver visas klimata joslas sākot no arktiskās-antarktiskās, beidzot ar ekvatoriālo joslu, tādēļ arī iedzīvotāji izvietojušies atbilstoši klimatiskajiem apstākļiem. Tā, piemēram, Krievijas ziemeļu daļā un tās austrumos ir mazs apdzīvojuma blīvums, jo gada vidējā gaida temperatūra ir ļoti zema, tādējādi apgabals nav īsti piemērots pilnvērtīgai dzīvošanai un saimniecības attīstīšanai. Turpretī subtropu un subekvatoriālā josla ir blīvi apdzīvotas, tā, piemēram, Indostānas, Indoķīnas pss., Lielais Ķīnas līdzenums; pateicoties pietiekošajam nokrišņu daudzumam un augstajai vidējai gaisa temperatūrai, valstīs ir labi attīstīta lauksaimniecība - lielas teritorijas aizņem aramzemes, no kurām iespējams novākt 2 ražas gadā. Arābijas pussala ir mazapdzīvota teritorija, jo tā atrodas tropu joslā, kur nokrišņu daudzums gadā ir mazāks par 100 mm – izdzīvot intensīvā sausumā ir ļoti grūti lielākajai daļai cilvēku.
Plašajā kontinenta teritorijā sastopami dažnedažādi augsnes veidi. Visneauglīgākās ir tuksnešu augsnes, tādēļ tādu tuksnešu dēļ kā Rubalhālī, Lielais Nefūds, Mazais Nefūds, Arābijas pussalas teritorijas zemes ir gandrīz pilnībā neiespējami apstrādāt un izmantot kā lauksaimniecības zemes. Arī Tara tuksnesis Indijas ziemeļos ievērojami samazinājis iedzīvotāju skaitu šajā valsts daļā, salīdzinot ar pārējo valsts teritoriju.
Nevienā citā pasaules kontinentā hidrogrāfiskais tīkls, t.i. upes, jūras, nav tik ļoti ietekmējušas iedzīvotāju izvietojumu kā Āzijā.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,98 €
Комплект работ Nr. 1231923
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация