Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:605264
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.12.2015.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Butānas Karaliste ir maza valsts Āzijas dienvidos. Vēsturiski tā ir bijusi viena no visizolētākajām valstīm pasaulē, tomēr kopš 20.gs.60.gadiem tā pamazām ir ielaidusi savā ikdienā internetu, mobilos sakarus un kabeļtelevīziju. Taču valsts attīstība vēl joprojām tiek pārraudzīta, lai modernizācija būtu līdzsvarā ar senajām tradīcijām un kultūru. Pretstatā nacionālā kopprodukta rādītāja idejai, Brunejas Karaliste savu labklājību mēra ar nacionālās kopējās laimes indeksi (Gross National Happiness). Tas ir mēģinājums novērtēt dzīves kvalitātes līmeni, ņemot vērā psiholoģiskās un holistiskās vērtības. Butānā ir izveidota Nacionālās kopējās laimes komisija, kas seko līdzi to principu ievērošanai plānošanā, likumdošanā, politikā un administratīvajā jomā. Šo jēdzienu 1972. Gadā ieviesa toreizējais Butānas karalis Džigme Singe Vanģungs, atbildot uz laikraksta Financial Times komentāru par to, ka Butānas ekonomikas attīstība ir pārāk lēna. Tādā veidā karalis apliecināja, ka iestājas par tādu ekonomikas izaugsmi, kas ir saskaņā ar Butānas unikālo kultūru, kas balstās uz budisma garīgajām vērtībām.
Ar šo stāstu es nevēlos apgalvot to, ka lai izmērītu labklājības līmeni valstī, nedrīkst izmantot rādītāju naudas izteiksmē, bet gan to, ka ne visas sabiedrības vērtības ir izmērāmas materiālajos labumos. Ekonomikas politika vairs nedrīkst būt vērsta tikai uz bezgalīgu izaugsmi, tai ir jābūt saskaņā ar sabiedrības vērtībām, kultūru, tradīcijām, dabu un citiem vides aspektiem.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация