Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:619526
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.05.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

APRŪPES PLĀNA NOVĒRTĒJUMS
Paciente iestājās stacionārā ar sūdzībām par lielu nespēku un galvas reiboņiem.
Šādas sūdzības atkārtojas jau vairākus gadus (apmēram 3), viss esot saasinājies pirms aptuveni 2 mēnešiem, kad paciente slimojusi ar vīrusa infekciju, pēc saslimšanas paciente no uztura izvairās pilnībā, pamatojot to ar bailēm no ēdiena, kas izsaukšot atkārtotas vemšanas epizodes. Lai izraisītu vēdera izeju lieto Tab. Sedani p/o. Sūdzas par galvas reiboņiem, krišanas epizodēm staigājot, vemšanu.
Manas izvirzītās problēmas sakrita ar pacienta izvirzītajām problēmām, tikai problēmās atrisināju pēc to svarīguma.
Pacienta izvirzītās problēmas:
• Galvas reiboņi;
• Slikta dūša;
• Miega traucējumi.
Mana izvirzītā, svarīgākā problēma bija novērst dehidretāciju un atjaunot uztura uzņemšanu. Man izdevās sasniegt izvirzītos mērķus daļēji, visas problēmas nenovēršot pilnībā, mazināju un līdz ar to uzlaboju pacienta veselības stāvokli un dzīves kvalitāti.
Savstarpēji saistītas problēmas bija dehidretācija un galvas reiboņi, kad pacientei tika daļēji atjaunots šķidruma balansa līdzsvars organismā, tad arī galvas reiboņi kļuva mazāk izteikti . Sastādot aprūpes plānu, blakus problēmas nebija.
Manas savstarpējās attiecības ar pacienti bija labas, komunikablas, paciente izrādīja vēlmi sadarboties ar mani, arī pacientes māte izrādīja interesi un iepazinās ar manu izstrādāto aprūpes plānu. Abas bija par to apmierinātas. Mana iegūtā informācija par pacienti bija pietiekoša. Izstrādātais plāns palīdzēja sistematizēt pacientes režīmu. Pievērsu pacienti vairāk rūpēties par veselību, izglītojot par diētu.
Aprūpes plāns palīdzēja vairāk sistematizēt un pilnvērtīgāk paveikt ikdienas aprūpi. Aprūpes laikā netrūka instrumenti, medikamenti, aprīkojums, tāpēc neradās nekādas problēmas. Manas iepriekš iegūtās zināšanas noderēja veicot un rakstot aprūpes plānu, kā arī es vēl tās nostiprināju praktiski un uzlaboju pilnveidojot tās.
Guvu pieredzi ievācot anamnēzi , kā arī aprūpējot pacienti. Noderēja iegūtās zināšanas farmakoloģijā un terapijā un psihiatrijā. Savu darbu novērtēju labi.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация