Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:627093
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 10.12.2015.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Koplēmums – visbiežāk izmantotā ES likumu pieņemšanas procedūra. Saskaņā ar to Parlaments ne tikai sniedz savu atzinumu, bet tam un Padomei ir arī vienādas leģislatīvas pilnvaras. Eiropas Komisija nosūta priekšlikumu abām iestādēm. Katra no tām to lasa divas reizes. Ja tās nevar savstarpēji vienoties par kādu ieteiktu tiesību aktu, priekšlikums tiek nosūtīts Samierināšanas komitejai, kuru veido vienāds pārstāvju skaits no ES Padomes un Eiropas Parlamenta, kā arī pārstāvji no Eiropas Komisijas, kuri veicina diskusijas. Ja šī komiteja panāk vienošanos, tekstu, kam piekrituši visi komitejas locekļi, vēlreiz nosūta uz Parlamentu un Padomi trešajā lasījumā, lai abas institūcijas varētu pieņemt tiesību aktu.
Piekrišanas procedūra nozīmē, ka Padomei jāsaņem Eiropas Parlamenta pozitīvs atzinums pirms tiek pieņemti īpaši svarīgi lēmumi. Procedūra ir tāda pati kā konsultāciju gadījumā, izņemot to, ka Eiropas Parlaments nevar grozīt priekšlikumu: tas var vai nu pieņemt, vai arī noraidīt priekšlikumu. Akceptam nepieciešams absolūts nodoto balsu vairākums.
Pazīstama ir arī tradicionālā procedūra – nepieciešams tikai viens lasījums Parlamentā. Ar šo procedūru risina tādus jautājumus, kā kapitāla kustība, importa cenas u.c. Tradicionālā procedūra paredz Komisijas un Padomes darbošanos atsevišķi, nekonsultējoties ar Parlamentu vai citām institūcijām.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация