Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:632319
 
Оценка:
Опубликованно: 15.09.2016.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

EST sprieduma neizpilde
EST spriedumi netiek pakļauti piespiedu izpildei, tomēr, ja DV nav novērsusi pārkāpumu arī pēc EST nolēmuma, tādējādi neizpildot tās spriedumu, tai vai tikt uz likta – sodanauda vai kavējuma nauda.
Ja Komisija uzskata, ka attiecīgā DV nav veikusi vajadzīgos pasākumus, lai izpildītu EST spriedumu, tā var vērsties EST, pirms tam atkal dodot minētajai valstij iespēju iesniegt savus apsvērumus. Tādā gadījumā Komisija brīdina valsti par sodanaudas vai kavējuma naudas uzlikšanu, kas jāmaksā attiecīgajai DV. Ja EST konstatē, ka DV nav izpildījusi spriedumu, tad pamatojoties uz Komisijas ierosinājumu, šai valstij var uzlikt sodanauda vai kavējuma naudu.
Sodanauda – vienreizēji piespriests maksājums, ar kuru DV tiek sodīta par tiesas sprieduma neizpildi laikā no EST sākotnējā sprieduma līdz brīdim, kad EST tiesa bija spiesta pieņemt spriedumu par sākotnējā sprieduma neizpildi un lemt par soda nauda uzlikšanu. Tās mērķis – sodīt DV par iepriekšējo sprieduma neizpildi.
Kavējuma nauda – sāk veidoties pēc sprieduma par kavējuma naudas piespriešanu pieņemšanas. Tās mērķis – veicināt ātrāku sprieduma izpildi.
EST ir tiesības arī nepiespriest nevienu no maksājumiem vai arī, ja pārkāpums bijis ilgstošs un vēl aizvien turpinās, piespriest abus maksājumus.
Apmērs:
Savienībā ir atzīts, ka sodanaudai un kavējuma naudai ir jābūt tādai, ko DV var paredzē un tām ir jābūt aprēķinātām, izmantojot metodi, kurā ievērots samērīguma princips un princips par vienlīdzīgu attieksmi pret DV. Metodei jābūt skaidrai un vienveidīgai; Komisijai tiesā jāpamato pieprasītās sodanaudas un kavējuma naudas apmērs.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация