Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:643947
 
Оценка:
Опубликованно: 18.05.2003.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Viduslaiku sabiedrība Rietumeiropā bija ļoti reglamentēta. Sabiedrība bija dalīta trīs daļās: lūdzošie(dievu), karojošie un strādājošie. Pietam pirmie divi aizņēma augstākos amatus. Bruņinieki piederēja pie „karojošiem”. Attīstītajos viduslaikos bruņinieki parasti bija no dižciltīgo dzimtas (gadījās, ka bruņinieks nāca no zemākiem slāņiem, bet gadsimtiem ritot šāda varbūtība samazinājās), kura iekļāva sevī senjoru – vasaļu attiecības un profesionālu nodarbošanos ar karotāj mākslu. Pirmatnēja bruņniecība bija laicīga karošana, kura ideāli stipri stāvēja pretī baznīcas morālei, bet pakāpeniski baznīca pastiprināja savu ietekmi uz bruņniecību, un aktīvi izmantoja to savu interešu aizsardzībā. Bruņinieks varēja būt sākot no karaļiem un beidzot ar klejojošu bruņinieku. Bruņinieki skaitīja sevi par „pasaules krāsu”, par augstāko slāni. Uzticība senjoram bija bruņinieku ētikas kodols. Nodevība skaitījās par visbargāko grēku. Karošana bija bruņinieka profesija, bet ar laiku tie sāka sevi skaitīt par cīnītājiem par taisnīgumu.
Daudziem bruņiniekiem nebija vajadzīga izglītība, viņiem pietika tikai ar spēku un ar cīņas māku. Bruņinieku kultūrā ir ļoti svarīga bruņinieka reputācija – viņa drošsirdība, augstsirdība. Bruņinieks vienmēr ir centies gūt slavu. Par viņa varoņdarbiem bija jāzina visai kristīgai pasaulei. Bruņinieku turnīri bija svarīga daļa bruņniecības pasaulē 12 gs. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,98 €
Комплект работ Nr. 1225215
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация