Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:670049
 
Оценка:
Опубликованно: 20.06.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы


Kā zināms viduslaiki, visā Eiropā, iezīmējās, kā tumšais laikmets. Tas bija laiks, kad valdīja bailes, kad cilvēks sevi uzskatīja par grēcīgu un nederīgu Dieva valstībai. Tie bija gadi, kad cilvēki pilnā nopietnība gaidīja pastaro tiesu un bija pārliecināti, ka drīzā laikā tā nāks. Neskatoties uz slikto dzīves līmeni tie bija gatavi darīt visu un jebko lai izvairītos no mūžīgajām elles liesmām.
Šo laiku veiksmīgi izmantoja ari baznīca, kura ieguva milzu bagātības, atņemot tās neizglītotajai tautai. To panāca ar baznīcas nodevu palīdzību, kā arī ar citiem iekasēšanas veidiem (indulģencēm) attiecīgi pretī dodot grēku atlaišanu un cerību uz svētlaimīgu dzīvi Dieva valstībā.
Pirms uzsākt sarunu par viduslaiku dzīvi reformācijas laikmetā, es vēlētos īsi ieskicēt galvenos notikumus, kuri bija saistoši gan tagadējai Latvijai, gan Eiropai kopumā.
Diezgan būtisku informāciju par Baltijas tautu kristianizācijas procesiem mēs varam uzzināt no Indriķa hronikas. Pats Indriķis bija bīskapa Alberta karadienestā un spriežot pēc hronikas satura, var secināt, ka tās autors ir bijis misionārs, kas piedalījās pagānu kristīšanas procesā. Pats Indriķis ir labi izglītots, pārzin Bībeli (hronikā tiek apvienoti dziedājumu izvilkumi no Bībeles) un atsauces uz svēto mocekļu dzīves aprakstiem. Hronikā tiek atainota šīs (pagāniskās) teritorijas kristianizācija – sākot no Daugavas lejteces, Sēlija, Vidzeme, beidzot ar Igauniju. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация