Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:670437
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 10.10.2016.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 20 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Nobeigums
Zinātnieku un pētnieku vidū joprojām notiek diskusija par terminu post-produktīvisms. Tā kā joprojām nav skaidras definīcijas kas ir post-produktīvisms, un post-produktīvisma ainavas ļoti bieži robežojas ar produktīvisma ainavām, daudzi pētnieki piedāvā lietot citu apzīmējumu mūsdienu situācijai lauksaimniecībā. Vispiemērotākais vārds, ar kuru var raksturot mūsdienu ainavas lauku apvidū, ir termins „multifunkcionālā lauksaimniecība” ko piedāvāja britu zinātnieks Vilsons.

Apskatot ainavu izmaiņas Eiropā pēdējo 25 gadu laikā, jāsecina ka daudzās valstīs joprojām lauksaimnieki plaši pielieto produktīvisma metodes – intensīvi mēslo laukus, izmanto pesticīdus un insekticīdus, ģenētiski modificētas sēklas utt. Ainavā produktīvisms izpaužas kā vienlaidus lauki ar monokultūrām. Tomēr jāatzīmē, ka ir mazinājusies dabas pārveidošana - vairs nenotiek plaši meliorācijas pasākumi, netiek veidoti jauni polderi u.c.. Ja salīdzina Latvijas lauku ainavas Padomju laikos un šodien, tad jāatzīmē, ka ainavas kļuva dabiskākas, kaut arī daudzās vietās saglabājas produktīvisma iezīmes (piemēram, rapšu lauki, intensīva mežu izciršana). Arī post-produktīvismam raksturīgās metodes tiek plaši izmantotas, piemēram, notiek dabas atjaunošanas un aizsardzības pasākumi. Kopumā, jāsecina, ka ainavu atjaunošanas pasākumi, kas notiek kops 1980.g. ir vērsti uz ilgtspējīgu attīstību un ir saudzīgāki pret dabu. Tāpēc jācer, ka vairs neatkārtoties produktīvisma laikmets un nākamajām paaudzēm būs pieejama tāda pati ainavu un bioloģiskā daudzveidība, kāda ir pieejama mums.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация