Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:687040
 
Оценка:
Опубликованно: 21.01.2016.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

“Lai gan ikdienas rīcībai parasti ir mērķtiecīgs raksturs, sabiedrības dzīve daudzos aspektos nav to veidojošo indivīdu apzinātās darbības produkts. Tieši pētot darbības netīšās sekas, kā jau esmu vairākkārt uzsvēris, mēs varam atklāt dažus visraksturīgākos social zinātņu uzdevumus.”3 Sanāk, ka sociālās zinātnes savus veicamos uzdevumus iegūst no indivīdu darbību netīšajām sekām, kuras nav apzinātas, kā arī no neapzinātajiem nosacījumiem un ierobežojumiem. Sociālās zinātnes izskaidro indivīdu saistību ar šiem neapzinātajām sekām, nosacījumiem un ierobežojumiem. Cilvēka rīcību ietekmē bezapziņa un ietekmes, un lai veiktu social analīzi, tad liela nozīme ir ietekmēm.
NOZĪME. Sociālās zinātnes ir saistītas ar subjektu un objektu, tās nav nošķirtas no priekšmeta un notikumiem. Teorijas, kuras izveido sociālās zinātnes maina pētīto priekšmetu. Šajās zinātnēs nekad nepastāv un nepastāvēs stingri likumi, jo tas nav iespējams, sabiedrība ir mainīga. O. Konta programmas pamata doma esot bijusi šāda - “Sociālo zinātņu uzdevums tagad ir atgūt zaudēto pamatu, lai varētu līdzīgi izmantot savus atklājumus, kontrolējot notikumus social attiecību pasaulē.”4 Sociālās zinātnes nekad nav guvušas tādu spēku, cieņu kā dabaszinātnes. Dabaszinātnes “vada” savu pētāmo lauku, bet sociālajām zinātnēm vēl nav tādas ietekmes. No citas puses raugoties, sociologus atceras vairāk nekā badas zinātniekus. Sociologi arī daudz variāk diskutē, jo tiek izrādīta liela cieņa “pamatlicējiem”, kuru darbu nozīmīgums nemazinās. Sociālo zinātņu atklājumi nav ilgu laiku atklājumi, jo tie tiek ātri pielietoti, tādā veidā kļūstot par sociālās dzīves principiem.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1351745
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация