Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:692728
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.08.2018.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 15 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
1.  Eiroskepticisms – jēdziens un pētniecības virziens    4
2.  Eiroskepticisms Latvijā    6
  SECINĀJUMI    12
  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS SARAKSTS    14
Фрагмент работы

SECINĀJUMI
Eiroskepticisms, sākotnējās saknes rodot Lielbritānijas presē, ir izplatījies globāli un tiek lietots teju katru dienu, visādos gadījumos. Šo iemeslu dēļ tas vēl jo projām ir nenoteikts, un var nozīmēt gan ekstrēmu Eiropas Savienības noliegšanu, gan arī parastu, veselīgi kritisku skatījumu uz kādu no ES politikām vai lēmumiem, kas pašlaik tiek nodalīts kā maigais eiroskepticisms no stingrā (ekstrēmā) eiroskepticisma.
Latvijas gadījumā iestāšanās Eiropas Savienībā no iedzīvotāju puses nesagādāja ievērojamas grūtības, jo, sludinot mieru, labklājību un drošību, kontrastēja ar iepriekš piedzīvoto režīmu stingrās un agresīvās ideoloģijas. Taču pat tad Latvija, atšķirībā no tās kaimiņvalstīm, procentuālā “par” balsu skaita ziņā bija pasīva, iepriekš aptaujā pārsniedzot tikai 50%, taču referendumā jau 67%.
Zīmīgi, ka Latvijā nav izveidojušās plaši zināmas un varu ieguvušas eiroskeptiskas kustības un partijas, vienīgai no tādām esot Eiroskeptiķu rīcības partijai, lai arī ne oficiāli, bet praktiski tas ir sastopams tādās partijās, kā Saskaņa. Kā izskaidrojums tam kalpo Latvijas nepieciešamība pēc drošības, un iedzīvotāju atziņa, ka rietumi ir labākā drošības alternatīva, lai arī ne vienmēr iedzīvotāji atbalsta ES lēmumus, un ir populārs viedoklis par suverenitātes mazināšanos. Referāta autors vēl vēlas piezīmēt arī latviešiem raksturīgo politisko pasivitāti un etniskās demogrāfijas stāvokli.
Tā pat viens no eiroskepticisma un neticības Eiropas Savienības institūcijām iemesls ir nepietiekama informētība par tās procesiem, lēmumiem un mērķiem, kas ir klasisks eiroskepticisma iemesls. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация