Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:701886
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 05.04.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 14 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Valsts un pašvaldību budžeta jēdziens    4
2.  Pašvaldību budžeta veidošanās nosacījumi    7
3.  Pašvaldību budžeta ieņēmumu struktūra    9
  Secinājumi    13
  Izmantotās literatūras un normatīvo aktu saraksts    14
Фрагмент работы

Sabiedrībā veiktās aptaujas liecina, ka tās interese par valstī notiekošajiem procesiem pakāpeniski pieaug. Par to, kādās jomās tiek tērēta budžeta nauda un kāds ir pašreizējais valsts budžeta stāvoklis, ieinteresēti ir vairāk kā divas trešdaļas Latvijas iedzīvotāju.1 Latvijā tika aizgūta ārvalstu pieredze valsts pārvaldes modeļa un finanšu vadības sistēmas pilnveidošanā. Tas izraisīja interesi par finanšu līdzekļu uzskaites un budžeta izpildes procesa uzlabošanu, padarot to caurspīdīgāku, atspoguļojot valsts budžeta ieņēmumus, kas radās, sniedzot pakalpojumus iedzīvotājiem.
Neatņemama valsts budžeta sastāvdaļa ir vietējo varas iestāžu budžeti, jeb pašvaldību budžeti. Latvijas pašvaldības ir saņēmušas lielas tiesības, risinot saimnieciskos, sociālos un kultūras jautājumus administratīvo teritoriju ietvaros, tās veic dzīvokļu celtniecības, komunālās saimniecības, izglītības un veselības aizsardzības vadību, pasākumus pagastu un pilsētu labiekārtošanai, organizē ceļu būvniecības un remonta darbus. Izmantojot pašvaldību finanses, valsts īsteno sociālo politiku. „Vietējie budžeti ir viens no galvenajiem kanāliem, pa kuriem pakalpojumu sniegšana novirzīta līdz iedzīvotājiem”.2 Tāpēc, pašvaldības budžeta plānošanas un izpildes jautājumi ir cieši saistīti ar jebkuru valsts iedzīvotāju.
Referātā tika aplūkoti pašvaldību budžeta veidošanas nosacījumi un problēmas, kas varētu rasties budžeta izstrādāšanas un izpildes procesā, kā arī izpētīti budžeta ieņēmumu veidošanas avoti, Latvijas pašvaldību finanšu darbības atbilstība starptautiskajiem normatīvajiem aktiem;
Darbā tika izmantota speciālā literatūra, atbilstošie normatīvie akti un statistikas dati , LR Finanšu ministrijas, Valsts kases un Latvijas Pašvaldību savienības publikācijas un pētījumi.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −7,48 €
Комплект работ Nr. 1122843
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация