Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:703257
 
Оценка:
Опубликованно: 17.06.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Arhīva apmeklējums.
Arhīvā ieradāmies lietainā piektdienas pēcpusdienā. Tikām iepazīstināti ar arhīva darbu.
Arhīva darbiniece Agnese mums pastāstīja un parādīja kādi materiāli atrodami šajā arhīvā. Te ir gan dažādi dokumenti, gan fotogrāfijas, gan arī tērpu skices no Liepājas teātra izrādēm. Arhīvā atrodama informācija par Liepājas reģionu (no Liepājas pilsētas, Grobiņas, Rucavas, Nīcas, Priekules, Vaiņodes, Durbes un Pāvilostas novadiem, kā arī Kuldīgas, Alsungas un Skrundas novadiem) no 1945. gada. Agrāka informācija meklējama Latvijas Valsts Vēstures arhīvā.
Mums tika parādīts tas, kā pareizi tiek sakopoti materiāli, lai tie tiktu ilgstoši uzglabāti. Arhīvā ir arī daudzi tādi eksemplāri, kurus skāris „laika zobs” – rakstītais vienkārši izbalējis, jo nav bijusi atbilstoša krāsa, arī papīra vaina. Ir dokumenti, kurus grūti saprast, tas dēļ autoru rokrakstiem. Bojātie dokumenti tiek arī atjaunoti.
Mums paskaidroja arī to kā pareizi tiek formēti un arhivēti dokumenti, lai tos varētu ilgstoši uzglabāt. Dokumenti tiek uzglabāti atkarībā no to klasifikācijas – gan īstermiņa līdz 10 gadiem, gan ilgstoši līdz 75 gadiem, gan arī tiek glabāti mūžīgi.
Ēka, Republikas ielā 11, kurā atrodas Liepājas zonālais arhīvs ir P. M. Berči projektēts dzīvojamais nams. Ēkā saglabājušās oriģinālās krāsnis, tās gan sen vairs netiekot kurinātas.
Dokumenti ir sistematizēti un tiek glabāti mapēs, savukārt mapes – kartona kārbās. Kartona kārbas tiek kārtotas augstos metāla plauktos. Lai nokļūtu pie augstākajiem plauktiem jāizmanto trepes. Arhīva telpās kur tiek glabāti šie dokumenti pastāvīgi tiek uzturēts noteikts mitruma un temperatūras līmenis.
Arhīvā ir lasītava, kurā ikviens interesents, turklāt bez maksas, var saņemt sev nepieciešamo informāciju. Lai to izdarītu nepieciešams aizpildīt iesnieguma veidlapu. Ja interesentam nav laika un vēlēšanās „krāmēties” ar arhīva dokumentiem, tad viņam nepieciešamo informāciju var sameklēt arhīva darbinieks. Tas savukārt ir maksas pakalpojums.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация