Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:705772
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 25.01.2016.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Saskaņā ar Krimināllikuma (KL) 20. panta pirmo daļu līdzdalība ir apzināta darbība vai bezdarbība, ar kuru persona (līdzdalībnieks) kopīgi ar citu personu (izdarītāju) piedalījusies tīša noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, bet pati nav bijusi tā tiešā izdarītāja. Noziedzīga nodarījuma līdzdalībnieki atkarībā no viņu lomas kopīgi veicamajā noziedzīgā nodarījumā ir organizētāji, uzkūdītāji, atbalstītāji.
KL 20. panta 5. daļā pateikts, ka līdzdalībnieks noziedzīgos nodarījumos saucams pie atbildības saskaņā ar to pašu šā likuma pantu, kas paredz izdarītāja atbildību. Tāpēc, līdzdalībnieku darbība kopīgi veiktajā nodarījumā ir jākvalificē saskaņā ar KL 20. pantu attiecīgo daļu, kurā reglamentēts attiecīgais līdzdalībnieka veids (KL 20.p. 2., 3., 4.d.) un KL Sevišķās daļas pantu vai panta daļu (punktu), kurā paredzēta atbildība par izdarītāja veikto noziedzīgo nodarījumu (ja tas aptverts ar līdzdalībnieku nodomu).
Organizētājs ir persona, kas noziedzīga nodarījuma izdarīšanu organizējusi vai vadījusi (KL 20. panta 2. daļa). Nodarījuma organizētājām ir pati kaitīgākā loma kopīgajā nodarījumā, jo viņš izplāno nozieguma izdarīšanu, sameklē nozieguma tiešos izpildītājus vai citus līdzdalībniekus, sadala uzdevumus, izstrādā nepieciešamos sakaru uzturēšanas pasākumus starp līdzdalībniekiem, vada noziedzīga plāna izpildi un veic citas tamlīdzīgas darbības, lai sasniegtu kopīgo noziedzīgo mērķi (izpaužas darbībā). Viņš apzinās, ka apvieno citu personu pūles nozieguma sagatavošanās vai realizēšanas procesā (tiešs nodoms).
Par nozieguma organizētāju var būt persona, kas sasniegusi vecumu, kāds noteikts kriminālatbildībai par tā nozieguma izdarīšanu, kuru viņš organizējis vai vadījis, un kura nozieguma izdarīšanas brīdī bijusi pieskaitāma.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,98 €
Комплект работ Nr. 1351898
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация