Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:719149
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 30.06.2015.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    1
  Eiropas Savienības izveides priekšvēsture līdz Romas līguma dibināšanai    2
  Romas līgums    5
  Romas līguma nozīme mūsdienās    7
  Nobeigums    9
  Izmantotās literatūras saraksts    10
Фрагмент работы

Nobeigums
Savas pusgadsimtu ilgās pastāvēšanas laikā Eiropas Savienība (ES) ir sasniegusi ievērojamus rezultātus. Dalībvalstīm tā ir nesusi mieru un iedzīvotājiem labklājību. ES ir radījusi vienotu Eiropas valūtu (eiro) un vienotu tirgu bez robežām, kurā notiek brīva preču, personu, pakalpojumu un kapitāla kustība. ES dalībvalstu skaits ir pieaudzis no sešām līdz divdesmit septiņām valstīm.
Eiropas Savienības panākumi lielā mērā ir saistīti ar tās unikālo raksturu un veidu, kā tās darbojas jau pusgadsimtu attīstoties un pilnveidojoties.
Eiropas Savienības pamatlicēji Eduards Monē un Roberts Šūmans sapņoja par tādas valstu savienības izveidi, kas novērstu jaunu karu izcelšanos. Viņu sapnis ir piepildījies, un Eiropas Savienība ir kļuvusi par valstu apvienību. Jau no laika gala un pirmajiem integrācijas soļiem modernās Eiropas pienākums un atbildība pret nākamajām paaudzēm ir drošības, stabilitātes un labklājības sfēras paplašināšana.
Katrs laikmets pazīst savas problēmas un līdz ar to ne visi labie nodomi un ieceres sākumā īstenojās ceļā uz vienotu valstu sadarbību, bet ar laiku nāk padoms, savu lomu spēlē savstarpēja miera un cieņas saglabāšana, kā arī solidaritāte valstu starpā.
Izlasot dažādos literatūras materiālus par Romas līgumu, tā atstātajām sekām uz Eiropas Savienības izveidošanos ir ļoti manāms un domāju, ka jebkuram mūsdienu jaunietim būtu jāzina vēsturiskie notikumi. Uz pagātnes balstās tagadne, bet uz tagadnes notikumiem būs virzīta nākotne. Laiks un ar to saistītie notikumi savā veidā rada pasauli. Mēs esam šīs pasaules daļa un tas kāda tā būs vēl pēc piecdesmit gadiem ir atkarīgs no mūsu prasmēm, zināšanām, inteliģences, solidaritātes, cieņas un no savstarpējas sapratnes vienam pret otru.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация