Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:728487
 
Оценка:
Опубликованно: 16.05.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Основная школа
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Aptaukošanās ir viena no aktuālākajām problēmām attīstītajās valstīs. Līdz ar svara pieaugumu palielinās arī mirstības risks, jo cilvēki ar palielinātu svaru biežāk slimo ar sirds slimībām. Mirstība dramatiski pieaug, ja ķermeņa masas indekss ir lielāks par 30.
Aptaukošanās ir saistīta ar līdzsvaru starp uzņemto un patērēto enerģijas daudzumu, jo enerģijas pārpalikums uzkrājas tauku veidā, taču šis līdzsvars nav vienīgais svara uzņemšanas iemesls.
Sabiedrībā vērojama saistība starp sociālo ekonomisko stāvokli un aptaukošanos.
Mazāk attīstītās valstīs palielināts ķermeņa svars tiek uzskatīts par ‘’labo toni’’ un kalpo kā indikators veselībai un stāvoklim sabiedrībā. Tam pretēji, attīstītās valstīs, kur veselība ir viena no prioritātēm, paaugstināta ķermeņa masa ir sabiedrības zemākā sociālā slāņa stāvokļa indikators. Ir zināms, ka vairāk kā 40% sieviešu un 24% vīriešu mēģina samazināt lieko svaru.
Aptaukošanās ir aktuāla problēma ne tikai ASV, bet arī Eiropā un Latvijā, sevišķi starp sievietēm, no kurām 40% pieder vai nu aptaukošanās stadijas I pakāpei (ķermeņa masas indekss ir robežās no 30.00 līdz 34.9) vai II pakāpei (ĶMI 35.0-39.9). Austrumeiropas valstīs novērojams augstākais koronāro sirds slimību līmenis pasaulē un Latvija ieņem 1.vietu šo valstu vidū.
Pēdējā informācija liecina par to, ka aptaukošanās sāk kļūt par īstu epidēmiju ASV, daļa Eiropas un jaunattīstību valstu. Par liekā svara ietekmi uz veselību vairs neviens nestrīdas. Aptaukošanās palielina saslimstību un paaugstina mirstības risku – jo resnāks cilvēks, jo ātrāk gaidāma nāve.
Par šo tēmu ieinteresējos, jo uzskatu, ka šī ir ļoti aktuāla problēma mūsdienās. Katram cilvēkam būtu nepieciešams rūpēties par savu veselību un neaizrauties ar neveselīgu pārtiku, bet labāk dažas minūtes dienā pavingrot un sviestmaizes vietā apēst labāk kādu ābolu. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация