Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:737697
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 04.06.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Фрагмент работы

Nobeigums
Piena pašizmaksu var ietekmēt arī ieņēmumi, kas tieši nav saistīti ar piena ražošanu, piemēram, piena pašizmaksu samazina pārdotie lopi un saņemtās subsīdijas.
2008.gadā no pārstrādātajām govīm tika iegūti papildus 10 572,16 LVL, bet 2009.gadā – 5 147,14 LVL.
2008.gadā saimniecība subsīdijās saņēma 47447 LVL, savukārt 2009.gadā – 35654 LVL.
Tomēr autors piebilst, ka tā kā saimniecības cenu politika ir balstīta uz izmaksām, tad ieņēmumi nevar tikt ņemti vērā pašizmaksas novērtēšanā, jo tie ir tikai papildus ieņēmumi, kas ir atkarīgi no politiskās un ekonomiskās situācijas valstī.
Meklējot iespējas pašizmaksas samazināšanā, autors ieteiktu samazināt tiešās materiālu izmaksas, palielinot graudaugu un zālāju ražīgumu. Tiešās materiālu izmaksas veido lielāko izdevumu daļu gan 2008., gan arī 2009.gadā. Optimāli tām vajadzētu veidot apmēram 40-50% no visām izmaksām. Piena pašizmaksa ir neelastīga mainīgu ekonomisko apstākļu laikā, jo piemēram 2009.gadā samazinājās vidējās piena iepirkuma cenas, bet tai pat laikā pieauga izmaksu līmenis, piemēram, ražošanas un vadības vispārējās izmaksas un tiešās darba izmaksas. Vasaras periodā sagatavotā barība ir par pamatu pārējā gada izmaksām.
Lai samazinātu pašizmaksu, nepieciešams uzlabot barības sagatavošanas un glabāšanas apstākļus, lai nebūtu zudumi barības apjomā, kas arī ietilpst tiešajās materiālu izmaksās.
Autors uzskata, ka ir nepieciešams izvērtēt darbinieku skaitu, jo 2009.gadā tika pieņemti vairāk darbinieku, tomēr izslaukums no govīm bija mazāks kā 2008.gadā, tas varētu būt atkarīgs arī no darbinieku maiņas.
Nepieciešams nodrošinot to, lai pašizmaksa nepārtraukti būtu zemāka par piena iepirkumu cenām, tad saimniecība spēs sekmīgi darboties.
Cenu veidošanas politika ir balstīta uz izmaksām, tai pat laikā darbojas nenoteiktības apstākļi, kad piena iepirkumu cena var būt zemāka nekā piena pašizmaksa, kā arī iespēja saņemt subsīdijas un papildus ienākumus rada ekonomiskie un politiskie apstākļi valstī.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −7,48 €
Комплект работ Nr. 1332745
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация