Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
21,48 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:737870
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.06.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 24 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    1
1.  Uzņēmuma SIA „N” raksturojums    3
2.  Personālvadības būtība    11
3.  Personālvadības organizēšana uzņēmumā    16
3.1.  Personāla plānošana    18
3.2.  Personāla meklēšana un atlase    23
3.3.  Personāla adaptācija    28
3.4.  Personāla apmācība    30
2.5.  Personāla novērtēšana    35
4.  Darbinieku motivācija    41
  Secinājumi un priekšlikumi    51
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    53
  Pielikums    55
Фрагмент работы

Attīstoties ekonomiskajai situācijai Latvijā, veidojas arvien jauni uzņēmumi. Ir ļoti svarīgi atrast labus darbiniekus, kuri varētu strādāt uzņēmumos. Darbinieki ir galvenais resurss, ar kura palīdzību uzņēmums var attīstīties un darboties. Tāpēc ir svarīgi, lai uzņēmumā strādātu profesionāli un izglītoti speciālisti. Personālvadības uzdevums ir atrast un izveidot tādu darbinieku sastāvu, kas spētu izpildīt uzņēmuma mērķus, idejas, spētu apmierināt klientu vēlmes, un protams, arī nest uzņēmumam peļņu, jo personālu var uzskatīt par peļņas avotu, un visus izdevumus, kas saistīti ar personālu, par peļņu nesošiem, jo tiem ir atgriezenisks process. Cilvēka darbs ir vērtība, kas jāizmanto efektīvi un saimnieciski.
Personāla veidošana ir ļoti grūts un darbietilpīgs process, kurš prasa ne tikai lielus izdevumus, bet arī ietver sevī prasmi redzēt uz priekšu, pieņemt svarīgus lēmumus ņemot vērā ne tikai labas, pamatotas zināšanas, bet arī prasmi izmantot intuīciju. Personāla veidošana ietver sevī šādus posmus: personāla plānošana, personāla meklēšana, personāla atlases veidi un metodes. Kvalitātes vadīšanas sistēma personāla veidošanā noteic, ka personāla veidošanas procesam ir jābūt noteiktam pēc iespējas precīzāk, lai nodrošinātu vispiemērotākā pretendenta piesaistīšanu uzņēmuma darbībā, kas savukārt paaugstinās efektivitāti uzņēmuma mērķu sasniegšanā.
Uzņēmumā SIA „N” personālvadības attīstības procesā ir nepieciešamas pārmaiņas. Darba kultūrai netiek pievērsta pietiekama uzmanība, tā kā uzņēmums pastāv jau no laikiem, kad pastāvēja patērētāju kooperācija un kadru maiņa nav krasi mainījusies, tad organizācijas kultūra ir dziļi iesakņojusies. Darba autore, strādājot uzņēmumā SIA „N”, saskata nepilnības personāla vadības procesā, kā, piemēram, nespēja piesaistīt gados jaunus speciālistus, kas ienestu uzņēmumā jaunas idejas. Pēc autores domām, veicot uzņēmuma SIA „N” personālvadības jautājumu analīzi un sakārtošanu, uzņēmums iegūs nepieciešamo informāciju un zināšanas, kas palīdzētu turpmāk veicināt personālvadības attīstību uzņēmumā. SIA „N” personālvadības attīstības jomu ietekmē uzņēmuma attīstības virzieni, darba iespējas nākotnē, atlīdzība par ieguldīto darbu, karjeras izaugsme.
Pēdējo gadu laikā notikušas lielas pārmaiņas personāla vadības attīstībā. Darbinieks tiek uzskatīts par vērtību. To arvien vairāk saprot un novērtē arī Latvijas uzņēmumu vadītāji. Lai šādus darbiniekus varētu piesaistīt un noturēt, ir nepieciešams nodrošināt darba vietā tādus darba apstākļus, lai viņš būtu ieinteresēts strādāt. Ja darbiniekam ir nodrošināts stabils atalgojums, labi darba apstākļi, ir iespējas papildināt zināšanas kursos un semināros, tad darbinieks jutīsies novērtēts un darba kvalitāte tikai uzlabosies. Īpaši spējīgi ir tie darbinieki, kuri veicina uzņēmuma izaugsmi. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация