Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:742558
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.10.2015.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
2011–2015 гг.
Фрагмент работы

Tādejādi ar nemateriāliem mērķiem – pasargāt ES iedzīvotāju privāto informāciju, ko var uzskatīt par reģionāliem (ES ietvaros) personīgās drošības nodrošināšanas pasākumiem, tika atstāts globāls, ekonomisks iespaids, tā kā direktīvas aizliedza personīgo datu nodošanu arī citam valstīm, ietekmējot ne tikai ekonomisko, bet arī politisko platformu. No vienas puses šīs direktīvas sākotnēji radīja tirdzniecības barjeras starp ES un ASV, veicinot ES vērtības globālajā līmenī.
Tur pat, par produktu un pakalpojumu regulām, ar kurām ES ir guvusi ietekmi globālā līmenī ir attaisnojams ekoloģijas politikā un ES vērtību un prioritāšu aizstāvēšanā, kura ieguva globālu nozīmi – Eiropas Savienības attieksme pret ģenētiski modificēto organismu izmantošanu. Šī ES attieksme kļuva aktuāla 1996. gadā. Un, lai arī var likties, ka ģenētiski modificētās sojas pupiņas ir katra patērētāja brīva izvēle, tomēr tieši šī tēma rosināja būtiskas diskusijas, kurām sekoja dažādi tirdzniecības ierobežojumi, raisot konfliktu starp ES un ASV gandrīz 10 gadu garumā. Dorotija Heisenberga skaidro, ka šis jautājums kļuva tik aktuāls, ka 85% Eiropas Savienības patērētāju izvēlētos nelietot ĢM pārtiku, līdz ar to Eiropas Komisija pieprasīja uz etiķetēm norādīt ĢMO saturu. Un lai arī līdz mūsdienām , kad ĢMO marķēšana ES ir obligāta, tā prasīja daudz dažādu lēmumu pieņemšanu, valstu savstarpējos konfliktus, ĢMO saturošo produktu ražotāju (ASV, Kanāda) zaudējumus, kā arī reakciju globālajos tirgos, kur ĢM pārtiku atteicās tirgot arī citas, ne tikai ES dalībvalstis. Respektīvi, atkal ekoloģisko politiku un iedzīvotāju interešu aizstāvēšanu cieši saistot ar ekonomiku un tirdzniecību, kā arī būtisku ietekmi globālajā vidē .

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация