Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
7,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:757348
 
Оценка:
Опубликованно: 18.03.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

1.Atkritumu poligonu pamatu izveide.
Poligonos, kuros tiek apglabāti bīstamie atkritumi, caurlaidības koeficients 5 m biezam slānim ir k = 1,0x10-9m/s, bet sadzīves, nekaitīgo atkritumu u.c.līdzīgiem poligoniem caurlaidības koeficients 1m biezam slānim ir k = 1,0x10-9m/s. Inertu atkritumu uzglabāšanas poligoniem pamatnes caurlaidības koeficienta vērtība netiek noteikta. Virs izgāztuves kaudzes ir jāveido jumts, lai nepieļautu nokrišņu infiltrāciju un piesārņotie ūdeņi nenonāktu gruntī. 2-4 gados jāveic gruntsūdeņu atsūknēšana no izgāztuves, tāpēc ierīko drenu sistēmu. Iekonservētās izgāztuves rekultivē – to var veikt apzaļumojot, ik gadu nopļaujot zāli.

2.Īpatnējā virsmas enerģija.
Iežu spēju pretoties sagraušanai ciklisku negatīvo un pozitīvo temperatūru iedarbībā raksturo salizturības koeficients. Siltuma vadītspējas koeficients ir parametrs, kurš raksturo siltuma izplatību iezī. Īpatnējā siltumietilpība jeb īpatnējā virsmas enerģija ir ieža siltumu sakrāšanas spēja. Tas ir siltuma enerģijas daudzums, kurš ir nepieciešams, lai viena ieža masas vienības temperatūru palielinātu par vienu grādu. A = , kur A – darbs, lai izveidotu divas jaunas virsmas S; σV – īpatnējā virsmas enerģija. ; σV = A/2S. Iežiem tiek aprēķināts arī siltumatdeves koeficients, tas nozīmē, ka tiek noteikta siltumapmaiņa starp 2 kontaktējošām vielām (gaisu, iezi) un siltuma daudzums, kuru viens ķermenis atdod otram caur vienu virsmas laukuma vienību sekundē…

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация