Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:759659
 
Оценка:
Опубликованно: 20.01.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Mērķis: Iepazīšanās ar apdegumu centru, ar kabinetu iekārtojumu, ar personālu un dienas kārtību.

Darbība: prakses vadītāja parāda kāda ir nodaļa, iepazīstina ar personālu, parāda kur atrodas kāds kabinets, izstāsta kādas procedūras notiek katrā kabinetā, kā arī izstāsta kāda ir dienas kārtība, pēc kuras jāvadās gan slimniekiem gan personālam.

Mērķis: iepazīties ar traumu veidiem, kādi ir apdegumu centrā.

Darbība: prakses vadītāja izstāsta, ka apdegumu centrā iestājās gan ar apdegumiem gan ar apsaldējumiem. Apdegumus varot iegūt vairākos veidos (ķīmiski, termiski u. c.). mēs tikām informēti arī par to, cik ilgi pacienti uzturās stacionārā un kādas psiholoģiskas barjeras ir jāpārvar.

Mērķis: iepazīties ar drošības un kārtības noteikumiem apdegumu centrā.

Darbība: darba drošības instruktors iepazīstināja ar kārtības un drošības noteikumiem. Es parakstījos, ka ar tiem esmu iepazinusies un ievērošu tos.
Secinājumi: šodien esmu iepazinusies ar apdegumu centru, tā kārtību un noteikumiem. Kā arī esmu informēta, kādi pacienti tur atrodas, ar kādām traumām.
Mērķis: arteriālā asinsspiediena noteikšana.

Darbība: sagatavoju nepieciešamo aprīkojumu. Notīru fonendoskopa daļas ar dezinficējošo līdzekli. Nomazgāju rokas. Identificēju pacientu. Izskaidroju procedūras gaitu. Palīdzu pacientam ieņemt ērtu stāvokli. Atbrīvoju pacienta roku līdz plecam no apģērba. Uz atkailināta augšdelma virs a. brahialis aptinu manšeti apmēram 2-3 cm. Virs elkoņa locītavas. Izpalpēju brahiālo artēriju. Piepumpēju manšetē gaisu apmēram 30 mm Hg virs pacienta normālā sistoliskā spiediena līmeņa. Lēni izlaižu gaisu no manšetes – ievēroju skaitli uz manometra, kad sadzirdu pirmo skaņu, turpinu izlaist gaisu – ievēroju skaitli, kad ir sadzirdama pēdējā skaņa. Nomazgāju rokas. Dokumentēju iegūtos rezultātus.

Mērķis: intravenozās infūzijas veikšana.

Darbība: izlasu ārsta medicīniskos norādījumus. Identificēju pacientu, paskaidroju procedūras mērķi un gaitu. Ievērojot sterilitāti, salieku nepieciešamo aprīkojumu – nieršālīti, vati, sistēmu. Nomazgāju rokas, uzvelku cimdus. Izlasu uzrakstu uz flakona 3 reizes: medikamenta nosaukumu, koncentrāciju, devu, derīguma termiņu. Attaisu metāla vāciņu, nospirtoju. Uz flakona uzrakstu pacienta vārdu, uzvārdu un palātas numuru. Sistēmu ievietoju statīvā, uzpildu piltuvi, no sistēmas izvadu gaisu, aiztaisu sistēmu. Nogādāju nepieciešamo aprīkojumu pie pacienta gultas. Nodrošinu pacienta intimitāti, palīdzu ieņemt guļus stāvokli. Sistēmu pievienoju kanilei. Noregulēju pilienu skaitu. Dokumentēju izdarīto.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация