Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:759803
 
Оценка:
Опубликованно: 15.09.2016.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 20 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Valsts amatpersona kā speciālais subjekts    5
2.  Dienesta pilnvaru pārsniegšana    7
2.1.  Salīdzinājums ar Igaunijas Sodu izpildes kodeksu un Vācijas Kriminālkodeksu    9
4.  Kukuļošanas vispārējais raksturojums    12
4.1.  Kukuļdošanas un kukuļņemšanas izplatība Latvijā    13
  Kopsavilkums    14
  Izmantoto avotu saraksts    17
Фрагмент работы

Kopsavilkums
1. Jēdziena „valsts amatpersona” definējums ir skaidri noteikts un plaši pieejams, kā arī tas ir līdzīgs citiem ārvalstu likumu skaidrojumiem. Kā galveno pazīmi varētu uzskatīt – valsts varas funkciju pildīšanu, tādējādi valsts amatpersonu var kvalificēt kā noziedzīgo nodarījumu valsts institūciju dienestā speciālo subjektu, ja tas atbilst KL 316.panta funkcijām un pazīmēm.
2. Valsts amatpersona, kas izdarījusi noziedzīgu nodarījumu ārpus dienesta pienākumiem, savu personisko interešu vārdā, piemēram, slepkavība KL 116.panta izpratnē, nav speciālais subjekts.
3. Lai nerastos jaunas apelācijas sūdzības, jau pirmās instances tiesai vajadzētu pamatot amatpersonas statusu atsaucoties uz attiecīgajiem normatīvajiem aktiem un darba pienākumiem.
4. KL.317.panta noziegums ir kvalificējams kā dienestu pilnvaru pārsniegšana, ja subjekts – valsts amatpersona – veicis tīšas darbības, kas acīmredzami pārsniedz valsts amatpersonai ar likumu vai uzliktu pienākumu piešķirto tiesību pilnvaru robežas un šīs darbības radījušas būtisku kaitējumu valsts varai, pārvaldei vai ar likumu aizsargātajām personas interesēm. Jāievēro, ka valsts amatpersona ir paredzējusi nodarījuma sekas un vēlējusies tās vai, kaut arī šīs sekas nav vēlējusies, tomēr apzināti pieļāvusi to iestāšanos.
5. KL ir noteikts, ka valsts amatpersonas darbības ir kvalificējamas kā dienesta pilnvaru pārsniegšana, ja ar vainīgās valsts amatpersonas darbībām ir radīts būtisks kaitējums valsta varai vai pārvaldības kārtībai vai ar likumu aizsargātām personas tiesībām un interesēm (kā izņēmumu var minēt KL.317.panta trešo daļu).
6. Jēdziens „kaitējums” tiesību zinātnē ir relatīvs, tad apsūdzībā būtu konkrēti jānorāda, kādēļ tas ir kvalificējams kā būtisks, t.i., ievērojami zaudējumi likuma „Par Krimināllikuma spēkā stāšanās un piemērošanas kārtību” izpratnē un ar likumu apdraudēto interešu aizskārums vai arī otrs priekšnoteikums, kas nav saistīts ar mantisko zaudējumu, bet atzīstams par ievērojamu ar likumu aizsargāto interešu un tiesību apdraudējumu. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,48 €
Комплект работ Nr. 1355993
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация