Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:772632
 
Оценка:
Опубликованно: 12.01.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 15 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Literatūras apraksts    5
1.  Ekonomiskās attīstības cikliskais raksturs    6
2.  Ekonomiskais cikls    10
3.  Ekonomiskā krīze    14
3.1.  Ekonomiskās krīzes cēloņi    14
3.2.  Ekonomiskās krīzes izpausmes    16
3.3.  Ekonomiskās krīzes pārvarēšanas metodes    18
  „Jaunā Laika” pretinflāciju pasākumu programma    18
  Valdības pretinflāciju pasākumu programma    19
4.  Latvijas valdības ekonomiskās krīzes pārvarēšanas plāna analīze    20
5.  Latvijas ekonomiskās krīzes ietekme uz mājsaimniecību    22
6.  Optimistiskais un Pesimistiskais modelis    24
6.1.  Optimistiskais modelis    24
6.2.  Pesimistiskais modelis    26
  Secinājumi    29
  Izmantotā literatūra    31
  Anotācija    33
  Secinājumi    33
  Annotation    34
Фрагмент работы

Secinājumi
Pildot darbu mēs stingri sekojām izvirzītajam mērķim un uzdevumiem, kas bija darba laikā jāveic un tagad varam apskatīt mūsu darba rezultātus. Mēs izpētījām literatūru un secinājām, ka par šo tēmu ir pieejams ļoti plašs klāsts materiālu, kas palīdzēja uzrakstīt darbu. Tādā veidā izpildot 1. un 2. izvirzīto uzdevumu.
Apkopojot laikrakstu materiālus un iepazīstoties ar Latvijas vadošo partiju un valdības viedokli par ekonomiskās krīzes pārvarēšanas iespējās varam konstatēt, ka Latvijas Republikā ir krīze, taču pārvarēšanas plāna valdībai joprojām nav, tas varētu liecināt, ka valdība šobrīd rīkojas bezatbildīgi un nepārdomāti. Darbā mēs uzzinātājām kā krīze izpaužas un kā to iespējams varētu pārvarēt, ja operatīvi darbotos valdība, valsts stāvokļa uzlabošanas labā.
Salīdzinot preču cenas patēriņu grozā un vienā no izplatītākajiem veikalu tīkliem „Rimi” varam secināt, ka cenas gandrīz neatšķiras, veikalā „Rimi” cenas pat ir nedaudz zemākas, taču ir daudz faktoru, kas varēja ietekmēt rezultātus.
Modelējot divas ģimenes, kas pēc cilvēku skaita, dzīvokļa lieluma, kā arī pēc ienākumiem ir vienādas, mēs konstatējām, ka ģimeņu budžets ir atkarīgs no izdevumiem. Secinājām, ka dažās ģimenēs pat krīzes laikā var rasties budžeta pārpalikuma, bet dažās valda deficīts.
Mēs uzskatam, ka valdības plāns par algu iesaldēšanu ir neapdomāts, tāpēc mēs piedāvājam šo procesu apstādināt, lai palīdzētu cilvēkiem krīzes laikā. Mūsu otrais priekšlikums ir mēģināt samazināt pamatbudžetu, līdz tai robežai, kad tajā vairs nevalda deficīts. Tādejādi visu sociālo budžetu patērēt paredzētajiem mērķiem, varētu pacelt pensijas un pabalstu vismaz līdz iztikas minimumam. Vēl viens priekšlikums no mūsu puses ir tāds, ka Finanšu ministrijā būtu jāstrādā tikai cilvēkiem ar ekonomisko izglītību, kas pārvalda prasmi rīkoties šajā nozarē. Tāpat būtu jāsamazina Saeimai algas, lai uz valdību ietu cilvēki, kas tiešām vēlētos palīdzēt valstij un izvestu Latviju no krīzes. Tāpēc būsim saprātīgi nākamajās vēlēšanās, kas, cerams, būs drīz!
Varētu secināt, ka visi seši uzdevumi, kuri tika izvirzīti darba sākumā ir paveikti. Tādejādi mēs izpildījām sava darba mērķi, kas paredzēja izpētīt Latvijas ekonomiskās krīzes iespējamo ietekmi uz mājsaimniecībām.
Hipotēze darba laikā tika pierādīta, gan teorētiskajā daļā, gan praktiskajā. To pierādījām gan modulējot divas ģimenes, ar dažādiem izdevumiem, gan teorētiskajā daļā, kur apskatījām krīzes izpausmes.
Mūsu darbu varētu izmantot Finanšu ministrija, lai saprastu savas darbības no malas, lai redzētu kļūdas un kritiku, jo neuzskatams, ka Finanšu ministrijai vienmēr ir taisnība. Tāpat mūsu darbu varētu izmantot ekonomikas stundās kā papildmateriālu runājot par ekonomikas cikliem un to attīstību. To varētu izmantot arī cilvēki, kuri interesējas par ekonomiku valstī, kā lasāmo vielu vai, kā papildliteratūru debatēs uz šo tēmu.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −7,98 €
Комплект работ Nr. 1236940
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация