Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:773679
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 04.01.2016.
Язык: Латышский
Уровень: Основная школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Ozona caurums
Ozona (O3) slānis ir Zemes galvenais aizsargs pret ultravioleto starojumu. Caurums nozīmē, ka tā biezums samazinājies, kā tas ir, piemēram, virs Antarktīdas. Tā noārdīšanās palielina "varbūtību saslimt ar ādas vēzi un acs kataraktu, novājina imunitāti, samazina lauksaimniecības ražas, kā arī zivju nozveju u.c."
Šobrīd ozona slāņa cauruma izplatīšanās ir apturēta, zinātnieki uzskata, ka tuvāko gadu laikā tas pat samazināsies, jo starptautisku iniciatīvu rezultātā panākta ozona slāni noārdošo vielu izmantošanas pārtraukšana. Ozona caurums ir viena no nopietnākajām globālajām problēmām, ko vaino pie globālās sasilšanas.

Siltumnīcas efekts
Zeme izstaro siltumu, lai pasargātu tās virsmu no uzkaršanas. Atmosfēras slānis līdz šim nodrošināja siltuma caurlaidību, līdz ar to dabiski nodrošinot Zemes virsmas temperatūras līdzsvaru. Līdz ar gaisa piesārņojumu, atmosfēra nelaiž cauri pietiekami daudz siltuma, kas nodrošina tā atgriešanos uz Zemes virsmas - līdz ar to planētas virskārtas uzsilšanu."Siltumnīcas efekts ir no Zemes nākošā siltumstarojuma aizplūšanu traucējošo gāzu uzkrāšanās Zemes atmosfērā, kas izraisa zemes virskārtas temperatūras paaugstināšanos." Siltumnīcas efektu pastiprina arī lietusmežu intensīvā izciršana (Lietusmeži ir viens no būtiskākajiem avotiem, kas apgādā Zemes atmosfēru ar skābekli).Pastāv arī pretēji viedokļi par siltumnīcas efekta patieso būtību un apmēriem.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация