Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:779860
 
Оценка:
Опубликованно: 10.12.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Pašportrets viennozīmīgi bieži iekļaujas mākslas kopējā ainā un rāda viņa paša mākslas un sevis izjūtas. Tie ir dažādi pašportreti - (Self-portrait 1881- 82) redzams jauns puisis, ar skaidru, drošu, bet tomēr skumju skatienu, nolaistiem pleciem, lielu pieri, garu un pelēku seju, kas liek noprast par ciešanām, kas izjustas un par ne pārāk labu paša veselību un fizisko stāvokli. Kas līdzīgs meklējams pašportretā 1886. gadā, kurā nupat kā Parīzē bijušā puiša acu plaksti ir sarkani un jaušams slimīgs nogurums. „Pašportrets ar cigareti” 1895. gadā rāda jau savādāku Munku – tas ir bohēmijas brīvības baudošs cilvēks, kurš ir jau uzdrīkstējies. Apbrīnojama ir mākslinieka uzdrīkstēšanās sevi attēlot vājuma situācijas – „Pašportrets ar vīna pudeli” 1906., un „Pašportrets pēc spāņu grupas”, 1919 – abās mākslinieks sēž, rokas klēpī salicis, it kā nespēcīgs pret notiekošo. Līdz pat šķietami pilnīgam spēku izsīkumam „Pašportrets. Nakts ceļinieks”, 1924., kura seja atgādina teju vai „Kliedziena” vaibstus. Atrodami arī pašportreti, kurā E. Munks sevi attēlojis kailu, androgēnas formas vai savām aprisēm tikai dažas sarkanas un dzeltenas līnijas atvēlējis. Kopumā tas viss parāda mākslinieka redzējumu uz sevi, pasauli, šaubām un vēlmēm.
Edvards Munks ir teicis „Priekš manis dzīve ir kā logs cellē – es nemūžam nesasniegšu apsolīto zemi” [2] – iespējams, tas ir skaidrojums viņa pašportretiem, viņa mākslai kopumā.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,98 €
Комплект работ Nr. 1335824
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация