Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:782073
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.03.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

„Automobili jāuzskata par lokomotīves, kas iedeva tam dvēseli, un velosipēda, kas iedeva tam ķermeni, dēlu” – tā par automobili rakstīja kāds krievu žurnāls 1902. gadā.
Ir reģistrēti 416 pretendentu uz „auto izgudrotāja” titulu. Un tomēr visredzamākās pēdas auto izveidē atstājuši ne vairāk kā pieci.
Zigfrīds Markuss (1883-1898) bija ierēdnis, inženiera zināšanu viņam trūka. Viņa „bezzirga kariete”, kurai bija 2 cilindru guļošs četrtaktu benzīna dzinējs, izrādījās darboties nespējīga bez zirga palīdzības. Tās kopiju var apskatīt Vīnes tehniskajā muzejā. Otrā Markusa kariete, ko izveidoja 1887. gadā, kaut kā tomēr darbojās, Markuss ieteica interesantus risinājumus atsevišķiem auto mehānismiem, piemēram, karburatoram.
Džordžs Seldens(1846-1932), kas dzīvoja Ročesterā (ASV) arī bija ierēdnis – notārs. Viņa „pašejošo ” ekipāžu neviens netika redzējis. Bet, labi zinādams likumus, 1877. gadā viņš pieteica patentu automobiļa iekārtai tajā tika norādīts, ka jebkura ekipāža ar benzīna dzinēju ir Seldena izgudrojums. Pēc Seldena rasējumiem izgudrotā kariete glabājas Stīvensa institūtā ASV.
Literatūrā tiek minēts arī Eduards Delamārs-Dibutvils (1856-1901) , ko kopā ar mehāniķi S.Malendenu sauc par auto pirmizgudrotājiem. Sakarā ar šiem cilvēkiem automobiļa simtgadi 1984. gadā nodēvēja par „franču automobiļa gadu”, lai arī „vispasaules gads” skaitās 1986. gads.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация