Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:790182
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.01.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Sastopoties ar etrusku kultūru literatūrā, mana pirmā reakcija bija šoks. Tik augsta attīstība tik senos laikos, bet tik maz informācijas par to. Dažās mākslas vēstures grāmatās mazliet, it kā garāmejot, dažās vispār nemaz, it kā šādas tautas vispār nebūtu bijis. Senie romieši , izrādās, jau pirms mums krietni pastrādājuši pie tā, lai par etrusku sasniegumiem paliktu pēc iespējas mazāk liecību. Tas ir tik vienkārši, mazliet noklusēt, mazliet piemelot, un visa slava tiek tikai pašiem. Es ķēros pie darba ar domu, ka laiks labot nodarīto netaisnību, bet interneta džungļos ar prieku atklāju, ka zinātnieki beidzot pamodušies, lai atdotu godu šai izcilajai izmirušajai civilizācijai. Tātad mans darbs būs vienīgi dažādu viedokļu un atklājumu apkopojums uz subjektīvas bāzes, jo es nespēju noslēpt dziļo cieņu un apbrīnu pret šo tautu.
Izrādās, cilvēku interese par etruskiem beidzot ir pamodusies, taču, kāds varētu būt patiesais iemesls. Varbūt pie vainas ir izcilie mākslas darbi, kas ietver gan skaistus zelta juvelierizstrādājumus sarežģītā granulētā stilā, gan izcilas bronzas statuetes, vai varbūt saistošs ir noslēpuma plīvurs, kas sedz šīs tautas izcelšanos, par kuru joprojām notiek strīdi. Arī viņu valoda nav līdzīga nevienai citai, un rakstīto arvien vēl nav izdevies iztulkot. Vilinošs ir arī fakts, ka etrusku civilizācija tik ilgi ir tikusi ignorēta senās pasaules studijās, un mēs joprojām par to zinām tik maz. Lēnām šis līdzsvars sāk izlīdzināties, un mēs varētu sākt ar kādas etruskoloģijā iegrimušas personas vārdiem.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,48 €
Комплект работ Nr. 1131387
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация