Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:793601
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.01.2019.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 12 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
2011–2015 гг.
2016–2020 гг.
Фрагмент работы

Secinājumi
1. Iekšzemes kopprodukta dinamikas analīze sniedz iespēju izprast un salīdzināt IKP rādītāju pa gadiem. Pirms krīzes gados IKP katru gadu pieauga.
2. IKP ir viens no nozīmīgākiem rādītājiem katrā valstī, jo ar iekšzemes kopprodukta palīdzību vieglāk iespējams novērtēt un saprast ekonomisko situāciju valstī. Kā arī Iekšzemes kopprodukts rāda preču un pakalpojumu vērtību naudas izteiksmē.
3. IKP sastāv no precēm un pakalpojumiem, kas piedalās pirkšanas un pārdošanas procesā. No tā var saprast, ka aprēķinot Iekšzemes kopproduktu ieskaita tikai tās preces un pakalpojumus kuras uzņēmēji uzrāda kā oficiāli gūtus ienākumus.
4. Iekšzemes kopprodukts tautsaimniecībā ir nozīmīgs, jo tās rezultātā ir redzamas tautsaimniecības nozares, kuras ir vairāk pieprasītas un ar ko tieši nodarbojas valsts vairāk.
5. Iekšzemes kopprodukta salīdzināšanas analīze dod iespēju saprast kas veido. Latvijas IKP 2018. gada ko galvenokārt veido vairumtirdzniecība, rūpniecība un būvniecības nozares.
6. Latvijā ir atsākusies stabila ekonomiskā izaugsme, kuras tempi pārsniedz ES vidējos rādītājus. No 2011. līdz 2017.gadam IKP vidēji pieauga par 3,5% ik gadu.
7. Izaugsmes paātrināšanos 2017.gadā sekmēja situācijas uzlabošanās ārējā vidē, intensīvāka ES struktūrfondu apgūšana, nodarbinātības un darba samaksas pieaugums.
8. Ārējā tirdzniecība ir svarīga valsts sastāvdaļa, ir nepieciešams veidot tādu ekonomisko vidu un apstākļus, lai sekmētu uzņēmēju spēju eksportēt savu produkciju vai pakalpojumus uz ārzemēm, ka arī vienlaicīgi ir nepieciešams piesaistīt ārvalstu investīcijas, lai attīstītos un paplašinātu ražošanas iespējas.
9. Preču importa un eksporta galvenie tirdzniecības partneri vairāku gadu garumā ir Lietuva, Igaunija un Krievija. Svarīgākā preču grupa eksportā ir koks un tā izstrādājumi jeb 16.5% no kopapjoma, bet importā mehāniskās ierīces un elektroierīces jeb 21.3% no kopapjoma.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация