Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:795558
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.04.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

1. Nacionālās kustības darbinieki par tautiskās atmodas mērķiem (latviešu tautas nākotne, attieksme pret Baltijas guberņu autonomiju).

Jaunlatvieši galvenokārt iestājās par Latvijas ekonomisko attīstību, latviešu valodas tiesību aizstāvēšanu, latviešu skolu tīkla paplašināšanu, tautas izglītības līmeņa celšanu un feodālisma iekārtas palieku likvidēšanu. Viņuprāt, „nelatviešu augstākās skolās izglītojies latvietis tikai labvēlīgā gadījumā var ar sirdi un dvēseli piederēt savai tautai” (Kronvalds, Atis. Tagadnei. Rīga: Liesma, 1987, 111.lpp.), tāpēc viņi mudina neapstāties pie skolā vien iegūtajām zināšanām, bet papildus turpināt iepazīties ar latviešu tautas valodu un tās īpatnībām, kā arī ar Latvijas vēsturi. Tāpat viņi aicina savus tautiešus par spīti iegūtajai izglītībai, kas iespējams ļāvusi tiem iedzīvoties labākos apstākļos, neaizmirst savu patieso izcelsmi. „Matemātika un dabaszinātnes – pie to izveidošanas darbojušās daudzas tautas – nevar dot nevienu neapgāžamu pierādījumu, ka izglītības dēļ katrā ziņā jāatsakās no tautības.” (Ibid., 110.lpp) Par katra izglītota latvieša pienākumu tiek izvirzīts „lai skolā iegūtās zināšanas un prasmes izlietotu ne tikai atsevišķa izglītota tautas locekļa, bet visas tautas labā, ceļot tās garīgo, tikumisko un materiālo labklājību” (Ibid., 112.lpp). …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация