Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:795782
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 22.11.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 12 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2011–2015 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  DARBASPĒKA IZMANTOŠANAS TEORĒTISKIE ASPEKTI   
1.1.  Darbaspēka jēdziens un tā nozīme uzņēmējdarbībā   
1.2.  Investīciju loma cilvēkapitālā   
1.3.  Darba ražīgums   
1.4.  Darba ražīguma paaugstināšanas iespējas   
Фрагмент работы

Matricas augšējā labējā kvadrantā (I) ierindosies uzņēmuma „zelta fonda” darbinieki, kuru ieguldījums organizācijai ir vitāli svarīgs. Augšējā kreisajā kvadrantā (II) atradīsim tos darbiniekus, kuru zināšanas, prasmes un spējas dotajā mirklī nav pietiekamas, taču viņi demonstrē salīdzinoši lielu motivācijas līmeni. Apakšējā labējā kvadrantā (III) tiks apkopoti tie darbinieki, kuru zināšanas, prasmes un spējas ir augstas, taču motivācijas līmenis zems.
Izvēle starp II un III kvadranta darbiniekiem ir stratēģiskā lēmuma sastāvdaļa, kurā rūpīgi ir jāizvērtē darbinieku ieņemamā amata nepieciešamās kompetences un laiks, kādā tās var uzlabot.
Vadītāji apliecinās, ka ilgtermiņā funkcionālāk strādāt ar motivētu darbinieku, kurš laika gaitā var apgūt / uzlabot uzņēmumam nepieciešamās prasmes. Taču nenoliedzami ir pozīcijas, kurās darbinieka zināšanu, prasmju un spēju trūkums rada tūlītējus zaudējumus, ko šobrīd pieļaut nav prātīgi.
Matricas IV kvadranta darbinieki ir tie, kuru zināšanas un prasmes organizācijai nav vitāli svarīgas, kā arī viņu darbības enerģijas potenciāls ir niecīgs.
Motviācijas lielo lomu darba rādītāju uzlabošanā pamato daudzi pētījumi. Taču veicot vienu no lielākajiem pētījumiem pasaulē - Harvard Business Review pētnieki divdesmit gadu garumā sekoja 360 000 cilvēku karjerām no četrpadsmit nozarēm, lai saprastu, kas ir tie kritēriji, kas nosaka, ka cilvēks kļūst par izcilu darbinieku (Biruma, [b.g.]). Iegūtie rezultāti bija ļoti izkliedēti un nebija iespējams veikt nekādus secinājumus. Viņi atklāja, ka neviens no visbiežāk izmantotajiem darbinieku atlases veidiem nav palīdzējis noteikt, vai darbinieks sasniegs izcilus darba rezultātus jaunajā amatā. Darbinieka nākotnes darba izpildes rādītājiem nebija nekāda sakara ar tā brīža personāla atlasē izmantotajiem kritērijiem – izglītību, pieredzi, dzimumu, vecumu, kvalifikāciju vai citiem atlasē izmantotajiem kritērijiem.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация